04-02-2021

Μητσοτάκης: Δεν μπορώ να δεσμευτώ για το κλείσιμο του hot spot στην Κω (video)

Την αισιοδοξία του ότι η επόμενη κυβέρνηση που θα είναι αυτή της ΝΔ, θα οδηγήσει την χώρα σε έξοδο από την κρίση, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια τοποθέτησης του, σε σύσκεψη που είχε στη Κω με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών τάξεων.

«Θα το καταφέρουμε με διαφορετικές πολιτικές» είπε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας όμως ότι «προϋπόθεση για αυτό είναι να ξεφύγουμε από την μέγγενη του λαϊκισμού».

«Θέλω να τονίσω», είπε επίσης ο κ. Μητσοτάκης «ότι ως Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να δεσμευθούμε για πράγματα τα οποία δεν μπορούμε να κάνουμε. Θα αφήσουμε πίσω τις ημέρες των εύκολων υποσχέσεων, των μεγάλων καταλόγων μέτρων και παρεμβάσεων, οι οποίες κατά κανόνα δεν υλοποιούνται. Και αυτά τα λίγα, τα οποία θα πούμε, θα τα κάνουμε πράξη».

Η ανάπτυξη θα έρθει από τον ιδιωτικό τομέα τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας – και όχι από ένα μεγάλο κράτος με προσλήψεις στο δημόσιο, όπως στο παρελθόν γινόταν.

«Αυτές οι εποχές έχουν τελειώσει» τόνισε χαρακτηριστικά, λέγοντας επίσης ότι πολιτική της ΝΔ είναι η μείωση των φορολογικών συντελεστών και το συμμάζεμα των δαπανών του δημοσίου τομέα.

Ιδιαίτερη αναφορά στην παρέμβασή του, έκανε ο κ. Μητσοτάκης στον τουρισμό, τονίζοντας ότι «δεν νοείται ανάπτυξη της Ελλάδος χωρίς να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο ο τουρισμός» και επισημαίνοντας την ανάγκη για στοχευμένες πολιτικές και ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Χαρακτήρισε επίσης ως ιδιαιτέρως θετική εξέλιξη, το γεγονός ότι θα υλοποιηθεί αυτή την περίοδο η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων σε διεθνή κοινοπραξία, πράγμα που είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό πρόβλημα, ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε την ανεπάρκεια με την οποία χειρίστηκε το θέμα η κυβέρνηση, τόνισε όμως ότι για την εικόνα της χώρας «πρέπει να κρατείται χαμηλά η μπάλα», ενώ έκανε γνωστό ότι δεν μπορεί να δεσμευτεί για το κλείσιμο του hot spot της Κω, δεδομένου ότι η ύπαρξή του προβλέπεται από την συμφωνία της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη να υπάρξουν μέτρα για τα νησιά, κυρίως σε ότι αφορά τα ζητήματα υγείας, και στο ότι θα πρέπει να τύχει μεγαλύτερης προσοχής ο πρωτογενής τομέας.

Μητσοτάκης στην Ψέριμο: Να σταθούμε δίπλα στους κατοίκους ακριτικών περιοχών

Την απόλυτη ανάγκη η ελληνική πολιτεία να στηρίξει τους κατοίκους των ακριτικών περιοχών της χώρας, υπογράμμισε από την Ψέριμο, ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο σκοπός της επίσκεψής μας», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης, «είναι να ακούσουμε τους προβληματισμούς των τοπικών κοινωνιών, έτσι ώστε να μπορούμε να διαμορφώνουμε συγκεκριμένες προτάσεις, εξειδικευμένες για τις ανάγκες της κάθε ελληνικής περιφέρειας».

«Είναι πολύ σημαντικό να τονίζουμε πόσο δύσκολες είναι οι συνθήκες των λίγων, που επιλέγουν συνειδητά να ζουν και να φυλάσσουν τα σύνορά μας», είπε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Να σταθούμε κοντά τους, να τους παρέχουμε ό,τι αρμόζει και αξίζει σε κάθε Έλληνα πολίτη. Ειδικά στα ζητήματα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης».

Για την ετοιμότητα της ΝΔ να αναλάβει τα ηνία της χώρας, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Η Νέα Δημοκρατία είναι απολύτως έτοιμη, με ένα ξεκάθαρο σχέδιο, να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση. Όσο παρατείνεται η παραμονή αυτής της Κυβέρνησης στην εξουσία, τόσο δυστυχώς η χώρα βουλιάζει πιο βαθιά στο τέλμα, τόσο πιο μεγάλος γίνεται ο λογαριασμός για τον κάθε Έλληνα πολίτη. Προφανώς, βέβαια, και για τους Δωδεκανήσιους συμπολίτες μας. Όσο πιο γρήγορα έρθει η αλλαγή, τόσο πιο γρήγορα θα βγει η χώρα από την κρίση».

«Θέλω να τονίσω, με την ευκαιρία της σημερινής μου παρουσίας εδώ», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης «ότι ως Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να δεσμευθούμε για πράγματα, τα οποία δεν μπορούμε να κάνουμε. Θα αφήσουμε πίσω τις ημέρες των εύκολων υποσχέσεων, των μεγάλων καταλόγων μέτρων και παρεμβάσεων, οι οποίες κατά κανόνα δεν υλοποιούνται. Και αυτά τα λίγα, τα οποία θα πούμε, θα τα κάνουμε πράξη».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ