27-10-2020

“Ας μη μιλάει για απεργία η ΝΔ που χαρακτηρίζει ιδεοληψία τις συλλογικές διαπραγματεύσεις”

Σκληρή απάντηση στη Νέα Δημοκρατία έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από το κάλεσμα του κόμματος για συμμετοχή στη γενική απεργία.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη που χαρακτηρίζει «ιδεοληψία» την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, δεν δικαιούται να κάνει υποδείξεις στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Προτρέπει μάλιστα τον κ. Μητσοτάκη “να ασχοληθεί καλύτερα με τους πλαστογράφους και καλπονοθευτές που έχει στο κόμμα του”.

Αναλυτικά η απάντηση του Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

Η Ν.Δ. υλοποίησε ως κυβέρνηση τις πιο σκληρές αντεργατικές πολιτικές. Θεώρησε, και συνεχίζει να θεωρεί, τα δικαιώματα των εργαζομένων «εμπόδιο» στην ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου. Ο πρόεδρός της, Κ. Μητσοτάκης, δεν ντράπηκε να χαρακτηρίσει «ιδεοληψία» την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Το πρόβλημα της Ν.Δ. δεν είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν το δικό τους ηχηρό μήνυμα για την επαναρρύθμιση της αγοράς εργασίας, αλλά ότι η κυβέρνηση παλεύει να ξαναχτίσει αυτά που γκρέμισαν οι ίδιοι, παρέα με το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου.

Αντί, λοιπόν, να ασχολείται με την απεργία ο κ. Μητσοτάκης, ας ασχοληθεί καλύτερα με τους πλαστογράφους και καλπονοθευτές που έχει στο κόμμα του, τα συνδικαλιστικά στελέχη της Ν.Δ. όπως ο κ. Σπανάκης. Αυτή είναι η αντίληψή του, εξάλλου, για το εργατικό κίνημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  ΣΥΡΙΖΑ για κορονοϊό: Να επιταχθούν οι ιδιωτικές ΜΕΘ - Τι είπε για Τσιόδρα