14-05-2021

Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το ν/σ για την απλοποίηση στη σύσταση επιχειρήσεων

Δεκτό, κατά πλειοψηφία, επί της αρχής, των άρθρων και στο σύνολο του, έγινε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης με τίτλο «Νέο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και άλλες διατάξεις».

Το νομοσχέδιο έγινε δεκτό επί της αρχής με συντριπτική πλειοψηφία, καθώς υπερψηφίστηκε από όλα τα κόμματα, πλην του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής.

Η ΝΔ καταψήφισε, μεν, σειρά άρθρων, ωστόσο υπερψήφισε αρκετές διατάξεις που εκτίμησε ότι ενισχύουν την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη της οικονομίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, αποδέχτηκε προτάσεις για βελτιωτικές αλλαγές, ενώ, κλείνοντας την συζήτηση, επανέλαβε ότι η απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων, έχει στόχο να δημιουργηθεί θετικό κλίμα για τους επενδυτές, που θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Σημειώνεται, ότι οι διατάξεις του νομοσχεδίου για την επίσπευση των διαδικασιών αδειοδότησης, συμπεριλαμβάνονται στα προαπαιτούμενα της β’ αξιολόγησης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ