19-05-2021

Κουτσούμπας: Ο λαός να «κουμπώνεται» όταν ακούει μεγάλα λόγια για το χρέος

Την άποψη ότι δεν πρόκειται να υπάρξει μείωση του χρέους χωρίς νέα μέτρα και θυσίες, διατύπωσε απόψε σε ομιλία του σε εκδήλωση του ΚΚΕ στα Χανιά, ο γενικός γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, και κάλεσε τον λαό «να μην ακούει μεγάλα λόγια».
«Εμείς λέμε στον ελληνικό λαό, όταν ακούει μεγάλα λόγια για την ελάφρυνση του χρέους, να κουμπώνεται» ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε:
«Κανείς δεν πρόκειται να μειώσει το χρέος, ούτε το ΔΝΤ, ακόμα και με τη «θετική» στάση των ΗΠΑ, ούτε η ΕΕ, η ΕΚΤ και το υπόλοιπο κουαρτέτο χωρίς να ζητήσουν νέα μέτρα, νέες θυσίες. Κανείς δεν πρόκειται να σου μειώσει το χρέος για να σε δανειοδοτήσει ξανά, δήθεν για να σε ανακουφίσει, για να έρθει να κάνει επενδύσεις, χωρίς να σε υποχρεώσει να πάρεις νέα σκληρά μέτρα, να μπεις σε νέο πρόγραμμα.
Κι αυτό το νέο πρόγραμμα όπως κι αν το ονομάσουν θα είναι το 4ο μνημόνιο», υποστήριξε.

Στην ομιλία του, ο γ.γ. του ΚΚΕ αναρωτήθηκε για το κατά πόσο οι πολίτες μπορούν να αισθάνονται σήμερα ασφαλείς, «όταν ακούν τον πρωθυπουργό να λέει πως μέσα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και σοβαρών περιφερειακών πιέσεων, η χώρα μας αποτελεί ζώνη σταθερότητας, ειρήνης και δημοκρατίας, ζώνη σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Από τα Χανιά, ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε ότι στη χώρα δεν υπάρχει σήμερα επί της ουσίας σταθερότητα, ειρήνη, δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα, αναφέροντας πως «η σταθερότητα που αναγνωρίζουν, είναι η σταθερότητα και διεύρυνση της αντιλαϊκής πολιτικής για να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου. Η ειρήνη τους, είναι η ειρήνη που επιβάλλεται με το πιστόλι στο κρόταφο των λαών για να υπηρετούνται τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών. Η δημοκρατία τους σταματά έξω από τους τόπους δουλειάς, τις πύλες των εργοστασίων…Και όλα τα άλλα που λέει ο Τσίπρας «ότι η Ελλάδα δεν είναι ο φτωχός συγγενής γιατί όλες οι παγκόσμιες και περιφερειακές δυνάμεις συνομιλούν μαζί μας και επιθυμούν στενές και δημιουργικές σχέσεις με την Ελλάδα… Ότι παλιότερα κανείς δεν μας πλησίαζε, ενώ τώρα επισκέπτονται τη χώρα μας, διαδοχικά, ξένοι ηγέτες με παγκόσμια επιρροή», είναι για να ρίξει στάχτη στα μάτια ενός λαού που παλεύει για να επιβιώσει, που νιώθει ότι μυρίζει μπαρούτι, που αγωνιά για το μέλλον των παιδιών του».

Αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα, την χαρακτήρισε «πρόκληση» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «στρώνει «κόκκινα χαλιά» και καλωσορίζει τον ηγέτη μιας ιμπεριαλιστικής δύναμης, όπως είναι οι ΗΠΑ».

Ο κ. Κουτσούμπας στην ομιλία του με αφορμή την επίσκεψη Ομπάμα, έστρεψε τα βέλη του κατά του πρωθυπουργού, τον οποίο κατηγόρησε ότι ξεπέρασε κάθε όριο, το οποίο όπως είπε, θα ζήλευαν και οι καθαρόαιμοι αστοί πολιτικοί.

Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση για την απαγόρευση των διαδηλώσεων κατά την επίσκεψη Ομπάμα, υποστηρίζοντας ότι η στάση της αυτή δεν του προκάλεσε καμία απολύτως εντύπωση:

«Μετά την πρώτη φορά μνημόνιο με «κυβέρνηση της αριστεράς» τον Αύγουστο του 2015, μετά την πρώτη φορά, αντιασφαλιστικά μέτρα το Μάη του 2016 με την ίδια κυβέρνηση, μετά την πρώτη φορά διθυραμβική υποδοχή Αμερικανού Προέδρου από «κυβέρνηση της αριστεράς» και τους ύμνους για την πολιτική των ΗΠΑ σε οικονομία και εξωτερική πολιτική, καμιά εντύπωση δεν προκάλεσε και η πρώτη φορά απαγόρευση των διαδηλώσεων από την «πρώτη φορά αριστερά»» είπε.
Ο κ. Κουτσούμπας προέβλεψε πως «η επιθετική ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ θα συνεχιστεί και με το νέο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, παρά τις όποιες διαφορές τακτικής. Όπως θα συνεχιζόταν κι αν πρόεδρος εκλεγόταν η Χίλαρι Κλίντον». Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση, ότι με προθυμία και με τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ και όλων των άλλων κομμάτων, έχει στηρίξει μέχρι σήμερα όλες τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ, που συνιστούν όπως υποστήριξε, κλιμάκωση του ανταγωνισμού με τη Ρωσία και παραπέμπουν σε κατάσταση πολεμικής προετοιμασίας.

Ο κ Κουτσούμπας κάλεσε τους πολίτες σε εγρήγορση, και επανέλαβε το πάγιο αίτημα του ΚΚΕ για κλείσιμο των ξένων βάσεων στην χώρα μας.
Ακόμα ζήτησε να υπάρξει μονομερής διαγραφή του χρέους, κατάργηση των νόμων του μνημονίου και ζήτησε από το λαό να εναντιωθεί στα «νέα αντιλαϊκά μέτρα που προετοιμάζονται».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ