09-03-2021

Η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τους προηγούμενους είναι η συλλογικότητα στη λειτουργία του

Τη διαφοροποίηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από τις προηγούμενες κυβερνήσεις οι οποίες δεν βασίζονταν στη συλλογικότητα με την οποία λειτουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ο γραμματέας του κόμματος, Παναγιώτης Ρήγας.

Συ συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό, ο κ. Ρήγας ανέφερε ότι “μέσα στον έναν χρόνο που πέρασε είναι λογικό να αξιολογούνται, τόσο τα πρόσωπα, όσο και οι δομές των υπουργείων, ώστε να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα στην υπηρέτηση των συλλογικών μας αποφάσεων. Η όποια απόφαση για ανασχηματισμό είναι στην αποκλειστική ευθύνη του πρωθυπουργού“.

«Το κεντρικό ζήτημα για εμάς είναι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να μη στραφεί η συμφωνία σε άλλη κατεύθυνση, όπως έχουν πολλές φορές επιχειρήσει να κάνουν οι θεσμοί», επεσήμανε ο κ. Ρήγας.

Επίσης, επέρριψε ευθύνες στην ΝΔ για το «κενό που διαμόρφωσε η μη σύσταση του ΕΣΡ» και πρόσθεσε: «Εμείς επιδιώξαμε από την αρχή να συγκροτηθεί το ΕΣΡ, η Νέα Δημοκρατία ήταν εκείνη που το σαμποτάρισε και συνέχισε να το σαμποτάρει όλο αυτό το διάστημα.

Σε πρόσφατη ανακοίνωση της, η ΝΔ μας καλεί να μην παρεμβαίνουμε στη ρύθμιση της ελεύθερης αγοράς, αντιτίθεται, δηλαδή, ουσιαστικά, στον κατώτατο αριθμό εργαζομένων ανά κανάλι. Φαίνεται, λοιπόν, ξεκάθαρα πως τα παιδιά της Siemens όλο αυτό το διάστημα χρησιμοποιούσαν τους εργαζόμενους για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα και να εκπληρώσουν το συμβόλαιό τους με τους καναλάρχες».

Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις που προκάλεσε στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση για τον Β. Πολύδωρα στη θέση του προέδρου του ΕΣΡ, ο κ. Ρήγας ανέφερε: «Στο πρόσφατο συνέδριο του κόμματος επιβεβαιώθηκε το πολιτικό μας σχέδιο, πάρθηκαν σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις και εκφράστηκε η βούληση για ισχυρό πολιτικό κέντρο και πολιτικές αποφάσεις με συλλογικότητα. Αυτό το διάστημα, λοιπόν, εφαρμόζεται στην πράξη αυτή η συλλογική λειτουργία μέσα στο κόμμα».

«Οι αποφάσεις που πάρθηκαν επί του θέματος ήταν συλλογικές και την Κυριακή το βράδυ βγήκε και η ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου. Όποιος ή όποιοι προσπαθούν να διαμορφώσουν ένα διαφορετικό κλίμα, πρέπει να εξηγήσουν πώς αντιλαμβάνονται τη συλλογικότητα και να μη βαφτίζουν “έλλειψη συλλογικότητας” την προσωπική τους διαφωνία με κάποια απόφαση», πρόσθεσε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς για τη συνέντευξη του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, απάντησε ότι «η συζήτηση περί διαχωρισμού εκκλησίας και κράτους πρέπει να γίνει με συναινετικό τρόπο που να δίνει τη δυνατότητα, τόσο στο κράτος, όσο και στην εκκλησία να διαμορφώσουν τους όρους. Προφανώς η Ορθοδοξία έχει μεγαλύτερο βάρος στην ιστορία της χώρας μας, αλλά ως κράτος πρέπει να σεβόμαστε και να ενσωματώνουμε όλες τις θρησκείες, τις μειονότητες και τις εκφάνσεις της ανθρώπινης ζωής».

«Συγκεκριμένες εκφράσεις όταν ακούγονται από το στόμα της ορθόδοξης εκκλησίας, αδικούν την ίδια την Ορθοδοξία που έχει στον πυρήνα της τον ανθρωπισμό», κατέληξε ο κ. Ρήγας.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ