09-02-2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ενέργεια με προφανές ρατσιστικό κίνητρο η κατάληψη στον Βοτανικό

Θέση σχετικά με το θέμα που έχει ανακύψει σχετικά με την κατάληψη του χώρου του Βοτανικού από ακροδεξιάς κοπής πολίτες που αυτοαποκαλούνται «έφεδροι οπλίτες», παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για ενέργεια με προφανές ρατσιστικό κίνητρο.

«Η κατάληψη του χώρου στον Βοτανικό είναι ενέργεια με προφανές ρατσιστικό κίνητρο, που έχει ως μοναδικό στόχο την παρεμπόδιση της ειλημμένης από την Πολιτεία απόφασης για την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους. Οι πρωταγωνιστές της κίνησης αυτής, άλλωστε, δεν κρύβουν ούτε τα κίνητρά τους, ούτε τους σκοπούς τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου του κόμματος.

Στη συνέχεια προσθέτει ότι «η απόπειρα δημιουργίας “χώρου φιλοξενίας μόνο για Έλληνες” συνιστά κίνηση με προφανές ρατσιστικό περιεχόμενο, ενώ η περίφραξη του χώρου με συρματοπλέγματα αλλά και η στρατιωτική περιβολή αυτών που προχώρησαν στην κατάληψη αυτή, παραπέμπουν ευθέως σε χαρακτηριστικά ακροδεξιάς παραστρατιωτικής οργάνωσης», για να καταλήξει ότι «η κίνηση αυτή πρέπει να σταματήσει το συντομότερο δυνατό.

Οι ακροδεξιές κραυγές δεν θα εμποδίσουν την άσκηση των θρησκευτικών δικαιωμάτων των πολιτών που ζουν στη χώρα μας».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ