07-02-2021

“Ασκήσεις συναίνεσης” στα κόμματα για το ΕΣΡ, ενόψει την επόμενης Διάσκεψης – Όλο το παρασκήνιο

Με βάση το νέο πλαίσιο που διαμορφώθηκε στη  χθεσινή Διάσκεψη των Προέδρων, μετά την «απομόνωση» της Ν.Δ. σε ο,τι αφορά τη συγκρότηση του ΕΣΡ, εντείνονται οι διαβουλεύσεις για την επόμενη Διάσκεψη.  

Η στοίχιση των άλλων κομμάτων της Αντιπολίτευσης, γύρω από τη νέα πρόταση Βούτση να αποσύρει την υποψηφιότητα Πολύδωρα, προκειμένου να εξευρεθεί ένας κοινός τόπος για συναίνεση, άλλαξε τους συσχετισμούς προς όφελος της κυβερνητικής πλευράς και σε βάρος της Ν.Δ. η οποία εμφανίστηκε ως η μοναδική υπεύθυνη για το ναυάγιο.    

Ως εκ τούτου οι κινήσεις επαναπροσδιορίζονται από όλους σε διαρκείς συσκέψεις, με αιχμή τις ασκήσεις συναίνεσης …

Είναι ενδεικτικό ότι η Ν.Δ. πρότεινε σήμερα για επικεφαλής του ΕΣΡ, τον τέως Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Αθανάσιο Κουτρομάνο, διαφοροποιώντας τη μέχρι τώρα θέση της ότι το κριτήριο για τη συγκρότηση του ΕΣΡ δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά η κατάργηση  του νόμου Παππά.

Ταυτοχρόνως, ο Ευ. Μεϊμαράκης φέρεται σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες να δήλωσε σε στενούς συνεργάτες του την ανάγκη να επανεξετάσει η Ν.Δ. τη στάση της στο θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ.

Στην κυβέρνηση σχολίασαν θετικά τη νέα στάση της Ν.Δ. ενώ η Ολγα Γεροβασίλη μιλώντας στο Star είπε ότι η «κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να πάει  την κουβέντα σε άλλο σημείο εκκίνησης»…Από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς,χαιρέτισε τη στάση της Ν.Δ. να προτείνει πρόσωπο για την προεδρία του ΕΣΡ.

Σε ο,τι αφορά τη στάση των άλλων κομμάτων, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να συμπλέει με την κυβέρνηση στο θέμα του ΕΣΡ, η Ένωση Κεντρώων επιμένει στην κατάργηση του νόμου Παππά, ενώ ο Στ. Θεοδωράκης πρότεινε σήμερα για πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, τον ακαδημαϊκό και πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Σταθόπουλο.

Κατόπιν όλων αυτών δεν είναι βέβαιο εάν η επόμενη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής θα συγκληθεί την Πέμπτη ή λίγες ημέρες αργότερα.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ