15-05-2021

Σπίρτζης: Στον Εισαγγελέα Διαφθοράς και στην Επιθεώρηση Δημοσίων Έργων όλα τα δημοσιεύματα λάσπης (video)

“Έβγαλε είδηση” από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης. Ο υπουργός αποκάλυψε πως έχει στείλει όλα τα δημοσιεύματα λάσπης, όπως τα χαρακτήρισε, προς διερεύνηση, στην Εισαγγελία Διαφθοράς και στην Επιθεώρηση Δημοσίων Έργων,  για τα «δήθεν δωράκια» του προς τον εργολάβο κουμπάρο του, Χρ. Καλογρίτσα όπως και όλες τις δηλώσεις στελεχών της ΝΔ, του ΔΗΣΥ και του Ποταμιού για το Πάτρα – Πύργος .

https://vimeo.com/186305223
Απαντώντας στα όσα ειπώθηκαν στην σημερινή συζήτηση, ο κ. Σπίρτζης διερωτήθηκε αν η αντιπολίτευση καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου του επειδή κάνει διαγωνισμούς για το έργο Πάτρα -Πύργος με εκπτώσεις πάνω από 50% «και όχι με 0%, όπως κάνατε εσείς στην Ολυμπία οδό και στις παραχωρήσεις;».

«Καταλαβαίνετε γιατί μας κατηγορείτε; Πείτε μας για ποιο γεγονός, μας καταγγέλλετε. Σας έχουμε επανειλημμένα προκαλέσει. Πείτε μας ποιος, πως και πότε ευνοήθηκε, ο κ. Καλογρίτσας και οποιοσδήποτε άλλος. Βρείτε ένα σοβαρό νομικό, μηχανικό να σας συμβουλεύσει» είπε ο κ. Σπίρτζης, και προσέθεσε «Σας παροτρύνω να πείτε σε όσους δίνατε έργα, όπως ξέρατε, ότι τα στημένα έργα των λίγων τέλος. Το τσάμπα χρήμα τέλος».

«Εμείς δεν κάνουμε συμβάσεις 68 εκατομμυρίων ευρώ μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και των παραχωρησιούχων, επειδή καθυστέρησαν να υπογράψουν τη σύμβαση. Δεν αφήνουμε τα λεφτά των αρνητικών λογαριασμών της Εγνατίας να μένουν στους εργολάβους, όπως μένανε με πέντε κυβερνήσεις» ανέφερε και αποκάλυψε πως τα πορίσματα αφορούν σε είναι μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια.

«Με καλείτε να απολογηθώ γιατί βάφτισα ένα παιδάκι. Εσείς που πηγαίνετε στις γιορτές και στα γενέθλια των καναλαρχών με πούλμαν!», κατέληξε αναφορικά και τις κατηγορίες ότι ευνόησε τον κουμπάρο του Χρ. Καλογρίτσα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ