15-05-2021

«Βάλσαμο στην πείνα» χαρακτήρισε τη συζήτηση για τη διαπλοκή η Φ. Γεννηματά (video)

Σε υψηλούς τόνους απάντησε η Φώφη Γεννηματά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και σε όσα κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για σχέσεις με τη διαπλοκή και τα οικονομικά του.

«Ο τζάμπα μάγκας το έβαλε στα πόδια και δεν είναι στη αίθουσα», είπε ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής η κ. Γεννηματά διαπιστώνοντας ότι ο κ. Τσίπρας δεν ήταν παρών στην αίθουσα, προσθέτοντας: «Το μπούλινγκ εκεί που σας περνάει». «Στοχοποιείτε τους αντιπάλους σας», είπε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έχει διαψεύσει κάθε προσδοκία και προσπαθεί να τραβήξει «την προσοχή του λαού από τις πετσοκομμένες συντάξει, τα εκκαθαριστικά της εφορίας, το ανύπαρκτο ΕΚΑΣ», ενώ συμπλήρωσε: «Έχετε βάλσαμο στην πείνα τη ντουντούκα περί διαπλοκής».

Σχετικά με τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ και την έρευνα της Δικαιοσύνης, η Φώφη Γεννηματά δήλωσε ότι γίνεται απόπειρα να δημιουργηθούν εντυπώσεις. «Εμείς ζητήσαμε το πόρισμα και το στείλαμε στον εισαγγελέα . Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Διαφάνεια για όλους και παντού».

«Στα λαϊκά δικαστήρια που επιχειρείτε να στήσετε, θα είσθε κατηγορούμενος κι όχι ο κατήγορος», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κι αναρωτήθηκε: «Οι υπουργοί σας, πού έκρυψαν τις μετοχές, τα μερίσματα;». Υπερασπίστηκε τα μέτρα που πήρε το ΠΑΣΟΚ για τη διαφάνεια, με κορυφαία τη θέσπιση του θεσμού του εισαγγελέα Διαφθοράς.

Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι «έχει τοποθετήσει έμπειρους του παλιού καθεστώτος σε καίριες θέσεις, για να ξεθάβουν δήθεν φακέλους. Ακόμη και πρώην διοικητή της ΕΥΠ. Ίσως να βολεύει τον κ. Μητσοτάκη να έχει κρυφούς συνομιλητές με την κυβέρνηση», ανέφερε.
Έστρεψε τα πυρά της σ’ όσους έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ και «με κουστούμια κάθονται δίπλα σας», αφού «το συντριβάνι στη πλατεία Κουμουνδούρου έγινε γι αυτούς, κολυμβήθρα Σιλωάμ».

Επίσης, μίλησε για «δεκάδες κατασκευαστές δημοσίων έργων που συνιστούν ΣΥΡΙΖΑ» και για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών επεσήμανε ότι: «Φτιάξατε το ΣΥΡΙΖΑ τσάνελ σε έξι πράξεις. Μεταφέρετε την αρμοδιότητα από το ΕΣΡ στον Παπά, περιορίσατε τις άδειες σε τέσσερις, φτιάξατε τον εργολάβο σας, ο οποίος ελέω Σπίρτζη είναι γνωστός από το ‘89, η τράπεζα Αττικής του έδωσε δάνεια με ευνοϊκά επιτόκια και χωρίς εξασφαλίσεις, δεν ελέγξατε τα Πόθεν Έσχες και με ωμή παρέμβαση στο ΣτΕ όπως έκανε ο Τσίπρας στη ΔΕΘ».

«Η δημοκρατική Συμπαραταξη θα σας θυμίζει το βατερλώ Καλογρίτσα, του οποίου πρωταγωνιστές είναι οι κ. Παπάς και Σπίρτζης με ηθικό αυτουργό τον κ. Τσίπρα», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά.

Επέκρινε την κυβέρνηση ότι επιδιώκει να στήσει το δικό της καθεστώς στη Δικαιοσύνη και πως πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Η Φώφη Γεννηματά κατέληξε: «Η χώρα χρειάζεται άλλη κυβέρνηση, με αλλαγή των συσχετισμών και ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κι όχι με παλινόρθωση της Δεξιάς».

Η δευτερολογία της Φώφης Γεννηματά

«Να μιλήσει καθαρά χωρίς να ψεύδεται και να αφήνει υπονοούμενα», κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η Φώφη Γεννηματά στη δευτερολογία της.

«Μιλήστε με ονόματα, αλλιώς ο μοναδικός συκοφάντης θα είστε εσείς. Η σταυροφορία σας κατά της διαπλοκής αποδείχθηκε σταυροθηρία και η «αντι-διαπλοκή» έγινε «άλλη-διαπλοκή». Αφού φαλίρισε το παραεμπόριο της ελπίδας τώρα κάνετε λαθρεμπόριο ηθικής», τόνισε η κ. Γεννηματά κλείνοντας την ομιλία της ενώ τον εγκάλεσε για τη προσωπική κριτική εις βάρος της απαντώντας: «Δεν παίρνω μια λέξη πίσω από όσα είπα. Θεωρείτε ότι για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ, ίσως και για την ‘Αλωση της Πόλης. Εκτός από αυτούς που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και τους έχετε στους κόλπους σας. Δεν παίρνω ούτε μια λέξη πίσω για τους γλύφτες και αριβίστες που έχετε αγκαλιάσει».

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επέκρινε έντονα την κυβέρνηση για την απόφαση του Eurogroup υποστηρίζοντας ότι, δεν είναι καθόλου τυπικό ζήτημα να κρίνεται η χώρα τυπικώς ανεπαρκής και να παίρνουμε σήμερα μόνο το 1,1 δισ. και το υπόλοιπο ποσό να παραπέμπεται σε άλλη απόφαση.

«Γίνεται ολοένα και πιο φανερό ότι αν υπάρχει απόφαση για το χρέος θα συνοδεύεται από νέα σκληρότατα επώδυνα μέτρα για τους Έλληνες πολίτες, για τους εργαζόμενους, τους μισθωτούς, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και κυρίως για τα πιο αδύναμα εισοδηματικά στρώματα», ανέφερε για το ζήτημα του χρέους. Επίσης η Φώφη Γεννηματά απάντησε σε υψηλούς τόνους για το θέμα των πλειστηρισμών καθώς «στις 31/12/2017 σύμφωνα με τη δική σας απόφαση και υπογραφή φαρδιά πλατιά «Αλέξης Τσίπρας» τελειώνει οριστικά η προστασία της α’ κατοικίας. Τελείωσαν τα ψέματα. Δεν προστατέψατε τίποτα και κανέναν».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ