07-05-2021

Τσίπρας: Αυτή είναι η τρίτη απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης (video)

Στην αποδόμηση της αντίληψης, «όλοι ίδιοι είναι» (στα θέματα διαπλοκής) έχτισε την ομιλία του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με δύο σκέλη: αφενός να αποδείξει ότι δεν υπάρχει «αριστερή διαπλοκή», αφετέρου, και κατά βάση αυτό, να καταδείξει ότι η διαπλοκή είναι, και σήμερα και διαχρονικά, ταυτισμένη με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας (αλλά και του ΠΑΣΟΚ). Η φράση του για «μιντιακό πραξικόπημα» προκάλεσε αίσθηση, ενώ έκλεισε την ομιλία του με προσωπικά ερωτήματα προς τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη και τη σχέση του με την εταιρεία Siemens.

Στην αρχή της ομιλίας του ο πρωθυπουργός προέβη στην καταγγελία για «μεταμοντέρνα μορφή πραξικοπήματος», όχι στρατιωτικού όπως κάποτε στο παρελθόν, αλλά μιντιακού, και με όπλα του τη συκοφαντία και την προπαγάνδα. Αυτή είναι η τρίτη πράξη απόπειρας ανατροπής της κυβέρνησης, υποστήριξε, καθώς είχαν προηγηθεί η πρώτη προσπάθεια υπό συνθήκες χρηματοπιστωτικής ασφυξίας το καλοκαίρι του 2015 και μετά η δύσκολη διαπραγμάτευση με τους δανειστές-αξιολόγηση, τότε που «παρακαλούσατε τον κ. Τόμσεν να κρατήσει γερά».

Η τρίτη αυτή προσπάθεια έχει το χαρακτήρα «τα δίνω όλα», δεδομένου ότι η οικονομία παίρνει τα πάνω της (θετικό πρόσημο ανάπτυξης, αποκλιμάκωση ανεργίας). Στο σημείο αυτό εξάλλου ο πρωθυπουργός έδωσε την είδηση, ότι «σύντομα θα εκταμιευτούν τα χρήματα της πρώτης αξιολόγησης», κατηγορώντας ταυτοχρόνως τους πολιτικούς του αντιπάλους για υποκρισία, αφού «το τρίτο δάνειο το πήραμε, για να πληρώσουμε τα δικά σας σπασμένα». Αλλά, ως κορωνίδα στο σημείο αυτό, «θα μείνετε για πολλά χρόνια ακόμη μακριά από τα κυβερνητικά έδρανα» -και ήταν ένα από τα πολλά σημεία στα οποία καταχειροκροτήθηκε από τους βουλευτές της συμπολίτευσης.

Συνεχίζοντας με τα θέματα οικονομικής πολιτικής, κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι έχει ταυτιστεί με τις πιο παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και ως μέλος της κυβέρνησης Σαμαρά (ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για συνταξιούχους καθώς και την προσπάθεια του ίδιου του κ. Μητσοτάκη για απολύσεις στο δημόσιο τομέα, υποστήριξε ο πρωθυπουργός) είτε και τώρα, υπό την ιδιότητα του προέδρου της ΝΔ. Και ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε το κρυφό σχέδιο της άλλης πλευράς για περικοπή 2 δισεκατομμυρίων από Υγεία και Παιδεία, επίσης την κατάργηση των προγραμμάτων για την ανθρωπιστική κρίση.

«Ήλθε η ώρα να αποδείξετε τη… Συμφωνία Αλήθειας», ανέφερε ο πρωθυπουργός επιστρέφοντας στο θέμα της σημερινής συζήτησης και… «σκοπεύω να μιλήσω με ονόματα και διευθύνσεις». Αφού χαρακτήρισε «ύβρι» το να επιχειρήσει κανείς να λερώσει το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς και της κυβέρνησης αυτής, αντεπιτέθηκε σημειώνοντας πως το Σύνταγμα είχε καταντήσει «κουρελόχαρτο» από τις προηγούμενες κυβερνήσεις στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Επί 27 χρόνια… Αλλά και σήμερα, καθώς ο κ. Μητσοτάκης υπονόμευσε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης από την πρώτη μέρα προεδρίας του.

Και έκανε λόγο για απειλές και μπούλινγκ κατά των υπουργών, των υπαλλήλων που διεξήγαγαν τον τηλεοπτικό διαγωνισμό και τους δικαστικούς λειτουργούς. Ενώ στη συνέχεια της ομιλίας του ανταπάντησε στα περί «αριστερής διαπλοκής και ΣΥΡΙΖαίου καναλάρχη», ο οποίος όμως, συμπλήρωσε, είχε την ίδια τύχη με εκείνα τα κανάλια που αποκλείστηκαν από τη διαδικασία. Αλλά, και αυτό ήταν ένα σημείο στο οποίο απευθύνθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ, προέτρεψε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ρωτήσει τον συνεργάτη του κ. Θεοδωρικάκο αφού ο εν λόγω καναλάρχης (ο κ. Καλογρίτσας δηλαδή) ήταν επί χρόνια συνέταιροι (σ.σ. στην εταιρεία δημοσκοπήσεων GPO).

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός δήλωσε ενθουσιασμένος για δύο λόγους: πρώτον, γιατί αυτοί οι ογκόλιθοι τάχα, ήταν επί τρία μερόνυχτα στη Γ.Γ. Ενημέρωσης. Αλλά αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε η κυβέρνηση αυτή: Ότι ο νόμος τηρείται. Και δεύτερον, για τους «σκελετούς» που βγαίνουν στον «τόπο μαρτυρίου σας», όπως ο πρωθυπουργός αποκάλεσε την εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων και μέσων ενημέρωσης.
Ο πρωθυπουργός μίλησε για τις παραδοχές εκδοτών -ιδιοκτητών μέσων ενημέρωσης, αλλά έκλεισε την αναφορά του λέγοντας, «θα παρελάσουν και άλλοι».

Έκανε δε, εκτενή αναφορά στον Δημήτρη Κοντομηνά, με την επισήμανση ότι δεν μπορεί να εμφανίζεται τιμητής της δημοκρατίας και της νομιμότητας κάποιος που είναι αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη για απάτη και απιστία κατά του ελληνικού Δημοσίου, κάποιος που στέλνει δημοσιογράφους με περούκες για να χρεώσουν το λογαριασμό του υπουργού Επικρατείας.
Επιπροσθέτως, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα ότι δεν έχει να φοβηθεί από τίποτε και κανέναν, ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω –και αυτό έχει την εξήγησή του. «Δεν μας έχει κανείς στο τσεπάκι, δεν δίνω λογαριασμό σε κανέναν, όσο και αν ψάξετε στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βρείτε εξοπλιστικά, μίζες, θαλασσοδάνεια».

Εστιάζοντας στο σημείο αυτό, στο θέμα των δανείων, μίλησε για την attica bank και πώς είχε τοποθετηθεί επικεφαλής αυτής ο Γκίκας Μάναλης, άνθρωπος του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος τοποθετήθηκε εκεί μετά το «μαύρο» στην ΕΡΤ. Ενώ μία από τις αποφάσεις του κ. Μάναλη ήταν η πρόσληψη του δημοσιογράφου κ. Μουσά, που σήμερα κατηγορείται ως εγκέφαλος κυκλώματος εκβιαστών.

Κατηγόρησε όμως και τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση (στην κυβέρνηση Παπαδήμου), γιατί ενώ οι δημοσκοπήσεις έδιναν ποσοστά 19% και 12% αντιστοίχως σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, έφερε εν τούτοις τροπολογία με την οποία τους έδωσε τη δυνατότητα να «ενθυλακώσουν» ακατάσχετη την κρατική επιχορήγηση ύψους 30 εκατομμυρίων, παρά δηλαδή τα δάνεια που ήδη είχαν πάρει.

Και ρώτησε προσωπικώς την κ. Γεννηματά και τον κ. Μητσοτάκη αν σκοπεύουν να αποπληρώσουν τα δάνεια των κομμάτων τους. «Θα συνεχίσετε να ζείτε παρασιτικά», ήταν το ερώτημα προς το ΠΑΣΟΚ. Ενώ κατηγόρησε για «θράσος» την ΝΔ όταν μιλά για διαπλοκή. Αλλά μιλώντας για «δανεικά και αγύριστα» δάνεια, ρώτησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τι σκοπεύει να κάνει με δάνειο 300.000 που είχε πάρει για την εφημερίδα «Κήρυκα Χανίων».

Και, επικαλούμενος τη συζήτηση για την επίμαχη τροπολογία στη Βουλή, θύμισε πως τότε η κ. Μπακογιάννη και ο κ. Αυγενάκης την είχαν καταγγείλει.

Ο πρωθυπουργός κατήγγειλε επίσης τη νομική πρωτοβουλία της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου να απαλλάξουν από ποινικές ευθύνες τα τραπεζικά στελέχη που είχαν χορηγήσει τα επίμαχα δάνεια, θέτοντας έτσι στο αρχείο το πόρισμα Καλούδη και τις διώξεις που ήταν έτοιμες να απαγγελθούν κατά 45 στελεχών τραπεζών και 15 πολιτικών προσώπων.
Όμως, ο πρωθυπουργός είχε και μία ερώτηση ειδικά για το ΠΑΣΟΚ. «Δεν ξέρω αν θα απαντήσετε εσείς, κ. Γεννηματά, ή ο κ. Βενιζέλος», αλλά τι απέγιναν τα 16 εκατομμύρια που οι ορκωτοί ελεγκτές βρήκαν στα ταμεία.

Ανοίγοντας το κεφάλαιο των παρεμβάσεων στο έργο της Δικαιοσύνης, ο πρωθυπουργός με έμφαση είπε πως «υπάρχουν ανοιχτές δικογραφίες». Αλλά κατά την κυβέρνηση, «όλοι ξέρουν ποιος σήκωνε τηλέφωνα» για να επηρεάσει δικαστικές αποφάσεις, την ώρα που αυτή η κυβέρνηση, δεσμεύτηκε, θα σταθεί αρωγός σε κάθε δικαστή που σηκώνει το ανάστημά του, κατ’ απαίτηση της κοινωνίας. Η κυβέρνηση εννοεί τα περί ανεξάρτητης δικαιοσύνης, επέμεινε εξάλλου, κατηγορώντας παραλλήλως τον πρόεδρο της ΝΔ ότι παριστάνει το συνήγορο στους κ.κ. Βγενόπουλο, Παπασταύρου. Ενώ αναρωτήθηκε γιατί ο άλλοτε επικεφαλής της UBS στην Ελλάδα, κ. Σκλαβούνης αξιοποιήθηκε εν συνεχεία ως υπεύθυνος Ανάπτυξης στο κόμμα της ΝΔ. Εν κατακλείδι, και όσον αφορά τη φοροδιαφυγή «το πάρτι έχει τελειώσει».

Πριν κλείσει την ομιλία του υποστήριξε πως το κόμμα του αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για να μπει τάξη στον τόπο στα θέματα διαφθοράς, και σε πιο προσωπικό τόνο στο τέλος, «αν εγώ είμαι παιδί των καταλήψεων –και πράγματι είμαι- εσείς, κ. Μητσοτάκη, είστε παιδί της Siemens και της διαπλοκής. Να έρθετε στο Βήμα, μετά από μένα, και να απαντήσετε σε ένα ερώτημα: «Υπήρχε σκάνδαλο Siemens ή όχι;»

Μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στενοί συνεργάτες του υπογράμμιζαν τη στάση των βουλευτών της αντιπολίτευσης: «Περιμέναμε περισσότερες αντιδράσεις», σημείωναν.

Η δευτερολογία του πρωθυπουργού

«Ζήτησα, στο τέλος της πρωτομιλίας μου, από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσει ένα πράγμα: Αν κατά την γνώμη του υπήρχε σε αυτόν τον τόπο και υπάρχει σκάνδαλο Siemens. Κύριε Μητσοτάκη ανεβήκατε στο βήμα της Βουλής και διαβάσατε την ομιλία που σας είχαν γράψει, σαν να μην ακούσατε τίποτα», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην δευτερολογία του στην Βουλή, απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη.

«Γι’ αυτά τα κόκκινα δάνεια κάποιοι πολίτες που δεν προστατεύονται, είδαν να γίνονται πλειστηριασμοί. Εσείς τι θα δώσετε;» πρόσθεσε, απευθυνόμενος πάντα στον κ. Μητσοτάκη με αφορμή τα δάνεια της ΝΔ.

«Επειδή περιορίσαμε την προσφορά, δημιουργήσαμε αυτόν τον μεγάλο ανταγωνισμό. Κλείστηκαν επί τρείς ημέρες στην Γενική Γραμματεία και δεν ήξεραν που έχει φθάσει το ποσό. Γι’ αυτό πήραμε τα 256 εκατομμύρια» είπε ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ.

«Αυτό που κάνουμε έχει μια πολύ μεγάλη ιδιαιτερότητα: Κι άλλες κυβερνήσεις το προσπάθησαν, αλλά έκαναν πίσω. Δεν είναι εύκολο πράγμα, από το πρωί ως το βράδυ να τους έχεις όλους απέναντι να διαστρεβλώνουν τα πάντα» πρόσθεσε.

«Εμείς τους έχουμε όλους απέναντι και θέλει γενναιότητα ψυχής για να το κάνεις αυτό. Δώσαμε υπόσχεση στον ελληνικό λαό ότι θα πάμε ως το τέλος. Μας ενώνει η εντιμότητα. Εσείς είστε για την καρέκλα» είπε ο Πρωθυπουργός.

«Καταφέραμε και προστατεύσαμε το 95% της πρώτης κατοικίας μέχρι 280.000 ευρώ» είπε ο πρωθυπουργός στην δευτερολογία του.
Πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία με τους δήμους, έτσι ώστε «όπως προστατεύσαμε την πρώτη κατοικία των φτωχών ανθρώπων από τις τράπεζες, να τις προστατεύσουμε και από το δημόσιο».

«Ο κ. Μητσοτάκης από την αρχή ως το τέλος της ομιλίας του σήμερα, έκανε απόπειρα μπούλινγκ στους δικαστικούς» είπε ο πρωθυπουργός.

Σχολιάζοντας την ομιλία της κ. Γεννηματά, ο πρωθυπουργός είπε:

«Δεν άκουσα κουβέντα από την κ. Γεννηματά τι θα γίνει με τα θαλασσοδάνεια και αν θα τα επιστρέψει στον ελληνικό λαό».

Πρόσθεσε ότι άκουσε από την κ. Γεννηματά περί «ορφανών του Τσοχατζόπουλου», λέγοντας ότι αυτό αφήνει υπονοούμενα για συνενοχή και την κάλεσε να μιλήσει με «διευθύνσεις και ονόματα», διαφορετικά θα είναι «κοινή συκοφάντης».

«Ποιοί είναι οι συνεργάτες του Τσοχατζόπουλου που είναι στον ΣΥΡΙΖΑ;» είπε ο κ. Τσίπρας, καλώντας την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να «μην ρίχνει λάσπη και να μιλήσει με ονόματα».

«Δεν άκουσα κουβέντα από την κ. Γεννηματά τι θα γίνει με τα θαλασσοδάνεια και αν θα τα επιστρέψει στον ελληνικό λαό» είπε ο Πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε ότι άκουσε από την κ. Γεννηματά περί «ορφανών του Τσοχατζόπουλου», λέγοντας ότι αυτό αφήνει υπονοούμενα για συνενοχή, και την κάλεσε να μιλήσει με «διευθύνσεις και ονόματα», διαφορετικά θα είναι «κοινή συκοφάντης».

«Ποιοι είναι οι συνεργάτες του Τσοχατζόπουλου που είναι στον ΣΥΡΙΖΑ;» είπε ο κ. Τσίπρας, καλώντας την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να «μην ρίχνει λάσπη και να μιλήσει με ονόματα».

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε νέα επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας, “κ. Μητσοτάκη δεν απαντήσατε ούτε για την Siemens, ούτε για τον “Κήρυκα Χανίων“.

Περιμένουμε μια απάντηση, για σας δεν δωροδοκήθηκε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ από την Siemens, δεν υπήρξαν μαύρα ταμεία που πλήρωσαν ακόμα και το τηλεφωνικό σας κέντρο, δεν επισπεύσατε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, δεν κωλυσιέργησαν δικαστικοί λειτουργοί την μετάφραση για να μην γίνει δίκη, δεν είχατε πολύχρονη φιλία με τον κ. Χριστοφοράκο. Σήμερα ένας ιστότοπος που απηχεί τις απόψεις του κ. Σαμαρά σας εγκαλεί για τα ίδια πράγματα.
Αν θέλετε συμφωνίες αλήθειας, να έχετε το θάρρος να ανεβείτε στο βήμα και να πείτε αλήθειες.”

Ο κ. Χριστοφοράκος, που διέφυγε επί των ημερών σας, λέει ότι υπήρξαν 365 φορές επικοινωνία. Σας προκαλώ, ακόμα μια φορά να ανεβείτε στο βήμα και να πείτε την αλήθεια” ανέφερε ο πρωθυπουργός στο κλείσιμο της δευτερολογίας του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή, καταλήγοντας ότι στην χώρα συγκρούονται δύο κόσμοι, από τη μια ένας κόσμος χρεωκοπημένων καναλαρχών και πολιτικών και από την άλλη οι ζωντανές δυνάμεις που παλεύουν για την ανασυγκρότηση του τόπου και την ισονομία. Αυτόν τον αγώνα θα τον δώσουμε ως το τέλος.”

Μετά τη δευτερολογία Μητσοτάκη ο πρωθυπουργός παίρνοντας τον λόγο είπε ότι “ο κ. Τσακαλώτος δεν είπε αυτά που είπατε κ. Μητσοτάκη, ούτε είναι αληθές ότι δεν έκλεισε η πρώτη αξιολόγηση. Διαβάστε τις ανακοινώσεις του κ. Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα έκλεισε επιτυχώς και τα 15 προαπαιτούμενα.”
Το 1,1 δισ. θα πάει για την αποπληρωμή χρεών και το 1,7 δισ. θα πάει για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών. Για το 1,7 πρέπει να υπάρχει πλήρης αναφορά, να υπάρχουν εκθέσεις και για τον Σεπτέμβριο. Αυτό θα αποτυπωθεί τις επόμενες μέρες από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Το 1,7 δισ. δεν θα δοθεί σε συνεδρίαση του Eurogroup. Ο κ. Τσακαλώτος δεν είπε ότι δεν έχουμε ανάγκη τα χρήματα, είπε ότι δεν έχουμε να πληρώσουμε ομόλογα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα“, είπε ο πρωθυπουργός.

Η τριτολογία του πρωθυπουργού

Τη δέσμευση ότι με την κυβέρνησή του, «η διαπλοκή θα βρει το μάστορά της», κατέθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κλείνοντας την 8ωρη συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή. Ευχήθηκε να ήταν συμπαραστάτης του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά δεν επέλεξε το στρατόπεδο αυτό. Ενώ σε ένα σχόλιο για τις πολιτικές εξελίξεις, αποφάνθηκε ότι έχει αποδείξει στα δύσκολα τη συνοχή της η κοινοβουλευτική ομάδα της πλειοψηφίας, οι εκλογές δε, θα γίνουν το 2019.

Στην τριτολογία του μίλησε για δύο παραδοχές του κ. Μητσοτάκη, για την Siemens και τον «Κήρυκα Χανίων». Ειδικότερα, «μάθαμε από τα χείλη του κ. Μητσοτάκη ότι πράγματι υπάρχει σκάνδαλο Siemens». Αλλά, συνέχισε, πράγματι ο κ. Μητσοτάκης αποπλήρωσε τον τεχνικό εξοπλισμό του γραφείου του, αλλά μόνο όταν έσκασε η υπόθεση. Και επικαλέστηκε επιστολή της ιδιαιτέρας του Μιχάλη Χριστοφοράκου, κυρίας Τσακάλου προς τον προϊστάμενό της, ότι ο κ. Φίσερ (τα κεντρικά δηλαδή της εταιρείας) δεν αποδέχονται να πληρώσουν τον εξοπλισμό του κ. Μητσοτάκη.

Στην άλλη υπόθεση διαπίστωσε ότι σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραδέχτηκε ότι θα μπει σε ρύθμιση για τον «Κήρυκα Χανίων», δήλωση που έρχεται σε σύγκρουση με προηγούμενη δήλωση του πατέρα του, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ότι το δάνειο το έχει αναλάβει ένας εκ των εγγυητών.

«Ο καθένας στον τόπο αυτό έχει τη διαδρομή και την περπατησιά του», σημείωσε συμπερασματικά και κατηγόρησε τον πολιτικό του αντίπαλο ότι από «την πρώτη στιγμή συμμάχησε με τις πιο ακραίες δυνάμεις του μιντιακού κύκλου».

Παραλλήλως, υπογράμμισε την απουσία από τη συζήτηση, τριών πρώην προέδρων της ΝΔ, του Κώστα Καραμανλή, του Αντώνη Σαμαρά και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, και «κάποιος θα μπορούσε να υποθέσει ότι η απουσία αυτή είχε ένα βαθύτερο νόημα», παρατήρησε.

Όσον αφορά τα δάνεια των κομμάτων, ακόμη και το 100% της κρατικής επιχορήγησης προς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να δοθεί στις τράπεζες, θα απαιτηθούν 122 χρόνια να αποπληρώσει τα δάνειά της η ΝΔ και 443 χρόνια το ΠΑΣΟΚ. Στον αντίποδα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δάνειο 8 εκατομμυρίων που εξυπηρετεί, ανέφερε απαντώντας σε αντίστοιχη ερώτηση του Κυρ. Μητσοτάκη.

Και για τους πλειστηριασμούς, μετά από ενημέρωση που είχε από δήμαρχο Ευόσμου Πέτρο Σούλα, δεν υπάρχει καμία εργατική κατοικία στον εν λόγω Δήμο (σ.σ. νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ είχε υποστηρίξει πως βγαίνουν σε πλειστηριασμό εργατικές κατοικίες). Αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης δεν έχει γίνει πλειστηριασμός α’ κατοικίας, κατέληξε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ