22-04-2021

Εξηγήσεις από τον Μητσοτάκη ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για τις αποκαλύψεις που «καίνε» Σαλμά – Πατούλη

«Να δώσει, έστω και τώρα, εξηγήσεις για τις αθλιότητες αυτές», καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις της Εφημερίδας των Συντακτών, περί εμπλοκής του «γαλάζιου» στελέχους και προέδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργου Πατούλη, στο σκάνδαλο των παραπεμπτικών διαγνωστικής αρθροσκόπησης που χορηγούσε ο βουλευτής της ΝΔ, Μάριος Σαλμάς.

Η εμπλοκή των Πατούλη και Σαλμά στην επίμαχη υπόθεση «δίνει νέα διάσταση στη μέθοδο διακυβέρνησης που άσκησαν από κοινού με το ΠΑΣΟΚ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όπως επισημαίνεται στο σχετικό ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών», αναφέρει η ανακοίνωση, «ο Γ. Πατούλης, με την ιδιότητα του Προέδρου του ΙΣΑ, ήταν αυτός που είχε υπογράψει τη βεβαίωση λειτουργίας του διαγνωστικού εργαστηρίου, το οποίο συστεγαζόταν με το ιατρείο του Μ. Σαλμά και ανήκε στον γαμπρό του, Αθανάσιο Αρβάλη. Ωστόσο, η γνωμοδότηση αυτή αντίκειται στον σχετικό νόμο που περιγράφει τον κανονισμό λειτουργίας των διαγνωστικών εργαστηρίων, καθώς το συγκεκριμένο εργαστήριο δεν πληροί τις προϋποθέσεις για την ένταξη στον ορισμό των ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων!», επισημαίνεται.

«Για ακόμα μία φορά, αποδεικνύεται ότι η ΝΔ, σε αγαστή συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, δεν έκαναν τίποτε άλλο πέρα από το να λεηλατούν το δημόσιο, με αποτέλεσμα την πλήρη διάλυση κρίσιμων δομών για τους πολίτες όπως αυτή της δημόσιας υγείας. Αναμένουμε από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, να δώσει, έστω και τώρα, εξηγήσεις για τις αθλιότητες αυτές», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ