21-04-2021

Για “προοπτική δικαιοσύνης” στα ειδικά μισθολόγια δεσμεύτηκε ο Αλέξης Τσίπρας (video)

“Γίνεται μια ουσιαστική προσπάθεια να διατηρηθούν τα ειδικά μισθολόγια χωρίς καμία μείωση και οι ισχύουσες αμοιβές στους δικαστικούς υπαλλήλους και μια αναδιάρθρωση που θα δίνει μια προοπτική δικαιοσύνης με βάση βεβαίως τις δημοσιονομικές δυσκολίες στις οποίες βρισκόμαστε”.

Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός στη συνάντηση με τους προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων.

Σημείωσε ότι προωθείται «μια μεταρρύθμιση στα μισθολόγια που θα δώσει τη δυνατότητα να αποτυπωθεί με δικαιοσύνη η δυνατότητα εξέλιξης με τις αναγκαίες αυξήσεις στους μισθούς εκείνων των λειτουργών που βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα “η κυβέρνηση έχει κάνει μια πολύ καλή επεξεργασία και γίνεται ουσιαστική προσπάθεια για να μπορέσει να διατηρήσει χωρίς καμία μείωση τις ισχύουσες αμοιβές για τους δικαστικούς υπαλλήλους με βάση τις δημοσιονομικές δυσκολίες στις οποίες βρισκόμαστε”.

Αναγνώρισε ότι τα τελευταία χρόνια, ιδίως τα πέντε της κρίσης, υπήρξαν “πολύ μεγάλες ονομαστικές μειώσεις που απαξιώνουν το ρόλο λειτουργών που διαχειρίζονται πάρα πολύ κρίσιμα ζητήματα”.

Ο πρωθυπουργός δεν περιορίστηκε στους δικαστικούς, αλλά έκανε αναφορά και στα μισθολόγια των ενστόλων, των πανεπιστημιακών, των γιατρών, του διπλωματικού σώματος και άλλων κλάδων.

Τόνισε επίσης ότι θα ήθελε να απολογηθεί που καθυστέρησε να ανταποκριθεί στο αίτημα για συνάντηση εδώ και μια εβδομάδα, λόγω των καθημερινών εξελίξεων και του «γεμάτου» προγράμματος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ