07-03-2021

Κεφαλογιάννη: Η κυβέρνηση έχει… κόντρα με την δημοκρατία και το σύνταγμα

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε από τα Ιωάννινα η βουλευτής της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι.

«Έχει καταρρεύσει πλήρως, το όποιο ηθικό πλεονέκτημα που ήθελε να λέει ότι έχει η δήθεν κυβέρνηση της Αριστεράς», τόνισε η πρώην υπουργός, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών. Η κ. Κεφαλογιάννη, έκανε αναφορά στη μήνυση κατά παντός υπευθύνου του κατέθεσαν χθες οι βουλευτές της ΝΔ που μετέχουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και μεταξύ άλλων πρόσθεσε: «Είναι ζήτημα δημοκρατίας, το θέμα των τηλεοπτικών αδειών αφορά την πολυφωνία, τον πλουραλισμό και πως είμαστε υπεύθυνοι να προασπίσουμε την Δημοκρατία, το σύνταγμα της χώρας και την νομιμότητα. Δεν μιλάμε για κόντρα της κυβέρνησης με την αντιπολίτευση. Μιλάμε για μία κόντρα της κυβέρνησης με την δημοκρατία, την νομιμότητα, με το σύνταγμα της χώρας».

Για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα η κ. Κεφαλογίαννη, καταλόγισε στην κυβέρνηση καθυστερήσεις, ενώ είπε πως νομοθετεί με μεγάλη προχειρότητα.

Για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, η πρώην υπουργός Τουρισμού, έστειλε το μήνυμα, πως στο δημόσιο διάλογο «πρέπει κανείς, να είναι πολύ προσεκτικός στο πως τοποθετείται, ακριβώς για να μην δημιουργήσει αρνητικές εικόνες που θα μπορούσαν ενδεχομένως να βλάψουν συνολικά την εικόνα ενός προορισμού τουριστικά». Ωστόσο, κατηγόρησε την κυβέρνηση, πως αντιμετωπίζει το ζήτημα με ελαφρότητα, χωρίς συγκροτημένο κεντρικό σχεδιασμό. Παράλληλα, τόνισε ότι θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα «με συναινέσεις και συνεργασίες μεταξύ των πολιτικών κομμάτων και των διαφορετικών πολιτικών αποχρώσεων», κάτι που, όπως είπε, «δυστυχώς δεν έχουμε δει ως τώρα, ως πρωτοβουλία και ως προσέγγιση από την πλευρά της κυβέρνησης».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ