27-02-2021

Παρασκευόπουλος: Ισχυρά συμφέροντα θέλουν να φύγει η κυβέρνηση (video)

Την άποψη ότι «ισχυρά συμφέροντα θέλουν να φύγει η κυβέρνηση» εξέφρασε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής, στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, με αφορμή την συνεχή κριτική που ασκείται για το κυβερνητικό έργο.

Ο κ. Παρασκευόπουλος υπερασπίστηκε επίσης τον πρωθυπουργό για τη δήλωσή του στη Θεσσαλονίκη ότι «η Δικαιοσύνη θα βγάλει την απόφασή της αλλά δεν δίνω ούτε μια πιθανότητα το ΣτΕ να ακυρωθεί ο διαγωνισμός» η οποία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

«Όποια γνώμη και αν εξέφρασε ο πρωθυπουργός, στο “δια ταύτα” κατέληξε ότι η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη» ανέφερε ο υπουργός. 

«Εναλλασσόμενη και εντελώς αβάσιμη η κατηγορία: μια το υπουργείο κατηγορείται για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, και μια κατηγορείται ότι δεν παρεμβαίνει» τόνισε ακόμη.

«Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, μονό σε ακραίες περιπτώσεις αναμειγνυόμαστε όπως οι κρίσεις των δικαστών που είναι αρμοδιότητα του υπουργικού συμβουλίου και το θέμα των πειθαρχικών συμβουλίων των δικαστών (…) Η κυβέρνηση δεν μπλέκεται στα ποδιά της Δικαιοσύνης», τόνισε ο Νίκος Παρασκευόπουλος.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ