27-02-2021

Τσίπρας στη WSJ: Έως τα τέλη του 2016 τα μέτρα για το χρέος

Συνέντευξη παραχώρησε ο Έλληνας πρωθυπουργός στην εφημερίδα Wall Street Journal.

Τονίζει μεταξύ άλλων ότι “η δεύτερη αξιολόγηση θα έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του Οκτωβρίου, ενώ τα μέτρα ελάφρυνσης για το χρέος θα έχουν διευκρινιστεί έως τα τέλη του 2016”.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός χαρακτηρίζει κλειδί για την προσέλκυση επενδύσεων, η συμμετοχή της Ελλάδος στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

«Όλοι γνωρίζουν και κατανοούν ότι το Grexit έχει πλέον παρέλθει και ότι η κρίση έχει τελειώσει» σημείωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός τονίζοντας ότι αποτέλεσε δίλημμα γι’ αυτόν υπογραφή του τρίτου προγράμματος και οι διαδικασίες των διαπραγματεύσεων αποδείχθηκαν «πολύτιμο μάθημα, τόσο για την Ελλάδα όσο και για τη διεθνή κοινότητα.

Ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει ότι “έχουν αλλάξει οι ισορροπίες στην Ευρώπη”, καθώς πριν τη «μάχη» του 2015, όλοι θεωρούσαν τους Έλληνες τεμπέληδες, ενώ σήμερα “οι περισσότεροι θεωρούν πλέον, ότι οι Έλληνες έχουν υποφέρει αρκετά και ότι ήδη έχουν κάνει πολλά”.
Ο πρωθυπουργός καλεί τους Ευρωπαίους να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους και να βοηθήσουν την Ελλάδα στη διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος, παρά το πολιτικό κόστος.
«Η Γερμανία είναι η πιο σημαντική σύμμαχός μας στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών» παραδέχθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι η Μέρκελ έχει «πληρώσει» αυτή τη γενναία απόφαση που έλαβε.

Τονίζει τέλος ότι «οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν θα πρέπει να υποκύψουν στην ξενοφοβία και τον εξτρεμισμό, παρά την αύξηση του λαϊκισμού της άκρα δεξιάς».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ