07-03-2021

“Ντροπή οι καναλάρχες να στήνουν δελτία”, τόνισε στη Βουλή ο Νίκος Παππάς (video)

«Δεν έχει υπάρξει ούτε έχει γίνει ποτέ δημόσιος διαγωνισμός που να έχει τέτοια επίπεδα ελέγχου», υπογράμμισε στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Ιάσωνα Φωτήλα, για τον διαγωνισμό αδειοδοτήσεων των τεσσάρων τηλεοπτικών καναλιών.

Παράλληλα, ο υπουργός Επικρατείας ξεκαθάρισε ότι «οι οριστικοί υπερθεματιστές δεν σημαίνει ότι είναι και κάτοχοι τηλεοπτικής άδειας και η υπουργική απόφαση θα εκδοθεί αφού η Επιτροπή Ενστάσεων θα έχει ολοκληρώσει πλήρως τον έλεγχο της».

Ο κ. Παππάς μίλησε για «μέθοδο τρομοκρατίας δημόσιων λειτουργών», ενώ καταφέρθηκε εναντίον των καναλαρχών λέγοντας ότι “είναι ντροπή του κυρίου Αλαφούζου, του κυρίου Βαρδινογιάννη, του κυρίου Κοντομηνά να στήνουν δελτία”.

“Όποιος θέλει κόντρα στην πολιτική ηγεσία εδώ στη Βουλή” τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ουδείς θα βρει εξιλαστήρια θύματα στους δημόσιους λειτουργούς που με περίσσευμα καρδιάς επιτέλεσαν το καθήκον τους. Μπορεί να μην τους αρέσει που θα βάλουν το χέρι στην τσέπη, αλλά τελειώνει οριστικά ο κύκλος της προσπάθειας δημιουργίας εντυπώσεων. Η επόμενη μέρα στο τηλεοπτικό τοπίο θα μας θυμίζει σπαρταριστά επεισόδια, με μειδίαμα αλλά και πικρία για αυτούς που άκουσαν τα εξ αμάξης».

Ακόμη, αναφερόμενος ο κ. Παππάς στο πόρισμα της ΤτΕ για την Τράπεζα Αττικής, κάλεσε όλους όσοι σπεύδουν να βγάλουν πρόωρα συμπεράσματα «να κρατηθούν».

Από την πλευρά του, ο κ. Φωτήλας υποστήριξε ότι δεν έγινε ουσιαστικός έλεγχος του «πόθεν έσχες», των υπερθεματιστών και έκανε λόγο για νέα αριστερή, πιο βαθιά διαπλοκή.

Έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Παππά που χαρακτήρισε άθλια και φθηνή αντιπολίτευση τις αιχμές του κ. Φωτήλα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θα πρέπει να πεταχτούν οι περούκες γιατί θα χρειαστούν».

Από την πλευρά της, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ανακοίνωσε την κατάθεση της πρώτης δόσης του τιμήματος για τις τηλεοπτικές άδειες από δυο εταιρείες.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση τα πρωτότυπα διπλότυπα είσπραξης της πρώτης δόσης κατέθεσαν στη Γενική Γραμματεία οι εταιρείες:

  •  Ειδήσεις Ντοτ Κομ, Ανώνυμη ραδιοτηλεοπτική και εμπορική εταιρεία παροχής πληροφοριών και ενημέρωσης (ΣΚΑΙ ΑΕ) ποσό, 14.533.333,34 ευρώ.
  •  Αλτερ Εγκο Επιχείρηση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Ανώνυμος Εταιρεία (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.) ποσό, 26.633.333,34 ευρώ. (σ.σ.: Εταιρεία συμφερόντων του επιχειρηματία Β. Μαρινάκη)

    Υπενθυμίζεται, ότι η καταληκτική ημερομηνία για την καταβολή της πρώτης δόσης είναι η Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ