08-03-2021

Παπαδοπούλου: Είμαστε υπέρ των αυστηρών κριτηρίων σε ελέγχους πόθεν έσχες

Η θέση του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνου Καμμένου «δεν μπορεί εργολάβοι οι οποίοι έχουν σχέσεις με το δημόσιο να έχουν και κανάλια», δεν δηλώνει αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ επί της διαδικασίας.

Αυτό υποστήριξε σε συνέντευξης της στην ΕΡΤ 105,8 FM η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλου, τονίζοντας ότι ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ έχουμε αποδείξει ότι είμαστε υπέρ της διαφάνειας και υπέρ της τάξης σε όλα τα επίπεδα, όπως βεβαίως και στο τηλεοπτικό τοπίο.

Η Μανταλένα Παπαδοπούλου διευκρίνισε ότι σύμφωνα με τη νομική διάσταση, δεν μπορεί εκ προοιμίου να αποκλεισθεί κανείς από τη διαδικασία, γιατί αυτό θα μπορούσε να προσκρούσει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και μετά ο Έλληνας φορολογούμενος να πληρώνει πρόστιμα. Θυμίζω την περίπτωση του βασικού μετόχου, είπε. «Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να ελέγξουμε κάθε περίπτωση, τα πόθεν έσχες και να τηρηθεί μια νόμιμη και διαφανής διαδικασία».

Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ ξεκαθάρισε ότι η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί, πέραν του πρώτου ακολουθεί και δεύτερος έλεγχος για όλο το ποσό. «Αν έχει γίνει ελλιπής έλεγχος στη πρώτη περίπτωση μένει να φανεί…».

«Την στιγμή, όμως, που ο νόμος και οι κανονισμοί δεν λειτούργησαν 27 ολόκληρα χρόνια σε ότι αφορά στο τηλεοπτικό τοπίο, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συμμετέχοντας σε αυτή την κυβέρνηση δείχνουν συνέπεια σε ένα από τα προτάγματα των εκλογών του Σεπτεμβρίου 2015, σύμφωνα με το οποίο θα πρέπει να μπει τάξη σε αυτό το κράτος σε όλα τα επίπεδα».

«Αν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δικαιωνόμαστε στην περίπτωση Καλογρίτσα», επεσήμανε η Μανταλένα Παπαδοπούλου, «μένει να φανεί, ας ολοκληρωθεί πρώτα ο έλεγχος των πόθεν έσχες! Είμαστε υπέρ των αυστηρών κριτηρίων για τον έλεγχο όλων των πόθεν έσχες και υπέρ της δημοσιοποίησής τους», συμπλήρωσε.

«Είμαστε υπέρ να βγουν στη δημοσιότητα οι εκθέσεις για όλες τις τράπεζες, όχι μόνο για τη Τράπεζα Αττικής».

Βελτιώθηκε η σύμβαση για το Ελληνικό

Διορθώθηκε προς το καλύτερο, όσο ήταν αυτό δυνατό, με ρεαλιστικούς όρους, υποστήριξε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ για τη συμφωνία που προϋπήρχε από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και για το Ελληνικό, επισημαίνοντας ότι, απόλυτα ικανοποιημένοι δεν θα μπορούσαμε να είμαστε με όλη αυτή τη κατάσταση που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, αλλά κάνουμε το καλύτερο δυνατόν.

Τόνισε δε, ότι οι ημέρες που διανύουμε είναι κρίσιμες προχωρώντας προς την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ, ώστε να μπορέσει να ξεπαγώσει και η συζήτηση για το χρέος με τη δεύτερη αξιολόγηση.

Παραλάβαμε τη χώρα σε ένα καθεστώς λιτότητας και μνημονίων και δεσμευτήκαμε τον Σεπτέμβριο του 2015 αναλαμβάνοντας ξανά τη διακυβέρνηση ότι θα διαχειριστούμε αυτή τη κατάσταση με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπει ένα φρένο στην ύφεση, επεσήμανε η Μανταλένα Παπαδοπούλου, δίνοντας έμφαση στη λήψη μέτρων ανακούφισης των πιο ευπαθών ομάδων.

«Από τις πράξεις και τις κινήσεις αυτής της κυβέρνησης μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι υπάρχει μια πραγματική προσπάθεια να μπει τάξη και να βγούμε από τον κύκλο της ύφεσης. Αυτό γίνεται αντιληπτό σε όσους βλέπουν τα γεγονότα πίσω από τη προπαγάνδα της αντιπολίτευσης που καταστροφολογεί».

Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ κατέληξε λέγοντας ότι οι Κασσάνδρες αυτές υπήρχαν και πριν την πρώτη αξιολόγηση και διαψεύσθηκαν, τώρα για τη δεύτερη αξιολόγηση δίνεται άλλη μια μάχη.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ