20-02-2021

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Λύκειο του Αγίου Δημητρίου Αστόριας

Το Λύκειο του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια προγραμμάτισε να επισκεφθεί το πρωί της Πέμπτης ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής του Αγίου Δημητρίου Αστόριας Νίκος Ανδριώτης απαντώντας σε ερώτηση του «Εθνικού Κήρυκα» επιβεβαίωσε το γεγονός και τόνισε ότι έχουν λάβει το αίτημα από μέρες.

Το απόγευμα της Τρίτης έλαβαν από τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας Δρα Κωνσταντίνο Κούτρα την επίσημη απάντηση ότι ο Πρωθυπουργός και τα άλλα μέλη της ελληνικής κυβερνήσεως που βρίσκονται στη Νέα Υόρκη για τις εν εξελίξει Συνόδους Κορυφής στον ΟΗΕ το πρωί της Πέμπτης και συγκεκριμένα στις 10.00 π.μ. θα επισκεφθούν το Λύκειο.

Η υποδοχή του Πρωθυπουργού έγινε βάσει του πρωτοκόλλου που ακολουθεί το Λύκειο του Αγίου Δημητρίου Αστόριας για την υποδοχή Πρωθυπουργών, Αρχιεπισκόπων και Προέδρων Δημοκρατίας και η κεντρική εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πέτρος Γ. Πατρίδης».

Αν και ο κ. Ανδριώτης και τα άλλα στελέχη της κοινότητας επιβεβαίωσαν το γεγονός, εν τούτοις από το Γραφείο του Πρωθυπουργού δεν έχει ανακοινωθεί -προς το παρόν- καμιά από τις επαφές πέραν της συνάντησης με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, η οποία θα λάβει χώρα το πρωί της Πέμπτης αμέσως μετά την επίσκεψη στο Λύκειο της Αστόριας.

Ο Πρωθυπουργός έχει προσκληθεί και στα εγκαίνια της βιβλιοθήκης του Αποδήμου Ελληνισμού στο Queens College (Hellenic American Project at Queens College) από τον καθηγητή Κοινωνιολογίας Νίκο Αλεξίου.

Τέλος, στις 8 το βράδυ της Πέμπτης ο Πρωθυπουργός θα παραστεί σε δείπνο που θα παρατεθεί στο Harvard Club, από τις επαγγελματικές ομάδες της Ομογένειας.

Με τραγούδια σπουδαίων Ελλήνων μουσουργών, όπως «Η Οδός Ονείρων» του Μάνου Χατζηδάκι, υποδέχτηκαν και συνόδευσαν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, οι μαθητές του σχολείου της ομογένειας στην Αστόρια της Νέας Υόρκης. Η επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο ομογενειακό σχολείο, στο περιθώριο της συμμετοχής του στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, πραγματοποιείται σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης.

Ο πρωθυπουργός στην συνέχεια μίλησε στους μαθητές του ελληνοαμερικανικού σχολείου της Αστόρια “Άγιος Δημήτριος” και τόνισε μεταξύ άλλων ότι η γνώση στη σημερινή εποχή αποτελεί το μεγαλύτερο εφόδιο. Υπογράμμισε επίσης ότι πρέπει να είναι υπερήφανοι για την Ελλάδα, όχι μόνο για το παρελθόν της, αλλά και για το παρόν της, καθώς η χώρα μας στο θέμα των προσφύγων και των μεταναστών αυτή τη στιγμή αναδεικνύει το ανθρώπινο πρόσωπο της Ευρώπης.

Η ομιλία του κ. Τσίπρα διεκόπη για μερικά λεπτά, καθώς από τη συγκίνηση και μάλλον από τη σκληρή προετοιμασία της υπέροχης σχολικής χορωδίας, μια μικρή μαθήτρια λιποθύμησε. Της παρασχέθηκαν αμέσως οι πρώτες βοήθειες η μικρή σηκώθηκε κάτω από παρατεταμένο χειροκρότημα, με τον πρωθυπουργό να λέει «συμβαίνουν καμιά φορά αυτά, όλα καλά» και να εύχεται «περαστικά στη συμμαθήτριά σας».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ