08-03-2021

Τόσκας: Επιστροφή 700 αστυνομικών από τη φύλαξη προσώπων στον δρόμο

Την επαναφορά 700 αστυνομικών από την φύλαξη προσώπων στην καθημερινή αστυνόμευση, επιβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. «Από τους 2.500 αστυνομικούς που απασχολούνται για την φύλαξη προσώπων οι 700 θα αποσυρθούν και θα πάνε για την καθαρή αστυνόμευση, σε υπηρεσίες που τους έχει ανάγκη. Θα πάνε στη Δυτική Αττική, το κέντρο της Αθήνας, την ομάδα ΔΙΑΣ, την Άμεση Δράση», ανακοίνωσε ο Ν. Τόσκας.

Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός «αυτές τις μέρες αποφασίσθηκε η γενναία μείωση των αστυνομικών» που διατίθενται στη φύλαξη προσώπων και προέκυψε από μία διαδικασία που κράτησε περίπου πέντε μήνες.

Ο ερωτών βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ανέφερε ότι «δεν πρέπει να γίνονται οι αστυνομικοί ορντινάτσες πολιτικών, επιχειρηματιών». Επεσήμανε ότι κάποιοι αστυνομικοί είναι «μόνιμοι» στη φύλαξη των προσώπων και πρότεινε να γίνεται εναλλαγή (rotation) στην υπηρέτηση στην συγκεκριμένη υπηρεσία.

Ο Ν. Τόσκας επεσήμανε ότι έδωσε ο ίδιος την εντολή για τις μετακινήσεις «βλέποντας τον υπερβολικό αριθμό ατόμων που φυλάσσουν πρόσωπα πολλά από τα οποία δεν έχουν κανένα κίνδυνο και είναι πέρα από τα οριζόμενα στο Προεδρικό Διάταγμα».

«Η διαδικασία διαχρονικά είχε ξεχειλώσει, είχε ευτελιστεί. Με ένα απλό τηλέφωνο κάποιοι έπαιρναν αστυνομικούς και κάποιοι αστυνομικοί δεν ασχολούνταν καν με την φύλαξη», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη διευκρινίζοντας ότι οι αλλαγές δεν αφορούν την φύλαξη της Βουλής και των υψηλών πολιτικών προσώπων.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ