07-03-2021

Στη στήριξη ευπαθών ομάδων τα έσοδα από τις τηλεοπτικές άδειες (video)

Στη στήριξη των ευπαθών ομάδων θα διατεθούν τα 246 εκατομμύρια ευρώ που θα μπουν στον δημόσιο «κουμπαρά» από τη δημοπρασία των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών. Αυτό αποκάλυψε ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της ομιλίας του στην παράδοση της κυκλοφορίας τμήματος της Ολυμπίας Οδού.

«Τα χρήματα αυτά θα πάνε για την έκτακτη στήριξη των ευπαθών ομάδων, για την κοινωνία που το έχει ανάγκη», είπε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια τόνισε πως οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν το επόμενο Σαββατοκύριακο, στη ΔΕΘ.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία για τη στάση της στο θέμα. «Η Νέα Δημοκρατία ταυτίστηκε με ιδιωτικά συμφέροντα. Δεν πίστευε ότι θα πάμε κόντρα στο ρεύμα, όπως συνήθως κάνουμε. Τους καλώ να αναγνωρίσουν το ατόπημα τους. Αν τους αφήναμε να κάνουν αυτοί τον διαγωνισμό θα έμπαιναν 30 εκατ. ευρώ στα ταμεία και όχι 250», ήταν τα λόγια του.

κάλεσε ωστόσο έστω και αυτή την ώρα την αξιωματική αντιπολίτευση να συναινέσει στην συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Σημείωσε επίσης χαρακτηριστικά «Τέρμα οι αεριτζήδες, όλοι ίσοι απέναντι στον νόμο».

Έχει έρθει η στιγμή η χώρα να σταθεί ξανά στα πόδια της χρειάζεται σκληρή δουλειά σχέδιο και επιμονή είπε ο πρωθυπουργός που προανήγγειλε ότι εξετάζεται η επιβολή διοδίων που θα είναι ανάλογα των χιλιομέτρων.

“Έχουμε σχέδιο και θα βάλουμε την Ελλάδα από την κρίση”, είπε νωρίτερα στην τοποθέτησή του ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Σημείωσε επίσης ότι, “τα έργα δεν ανήκουν σε καμία κυβέρνηση αλλά στους Έλληνες πολίτες”.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ