25-02-2021

Τσίπρας: Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τις γερμανικές αποζημιώσεις (video)

Τη μαρτυρική κοινότητα Κομμένου Άρτας επισκέπτεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και παρίσταται στις επίσημες εκδηλώσεις στη μνήμη των θυμάτων της σφαγής από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, στις 16 Αυγούστου 1943.

Σε έναν σύντομο χαιρετισμό του σημείωσε μεταξύ άλλων ότι “η Ελλάδα θα συνεχίσει τον αγώνα της διεκδίκησης των Γερμανικών αποζημιώσεων”.

Τόνισε ότι, η χώρα μας για πρώτη φορά έχει μία συγκροτημένη εθνική στρατηγική και αυτόν τον αγώνα όπως είπε,  “τον πιστεύουμε και θα τον συνεχίσουμε, όχι με προχειρότητα, αλλά με σχέδιο, στρατηγική και νομική τεκμηρίωση”.

“Η Ελλάδα δεν ξεχνά την ιστορία της, τις σφαγές και τα εγκλήματα πολέμου του ναζιστικού στρατού και απαιτεί έμπρακτη αναγνώρισή τους από τη γερμανική κυβέρνηση έστω και με καθυστέρηση 73 ετών”, συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Διαβεβαίωσε ακόμη ότι, η ελληνική Πολιτεία θα πράξει ό,τι απαιτείται σε διπλωματικό – και αν χρειαστεί και σε νομικό επίπεδο – προς την κατεύθυνση αυτή.

Σημειώνεται ότι η σφαγή του Κομμένου είναι μία από τις τρεις μεγαλύτερες που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια της Κατοχής, μαζί με εκείνες του Διστόμου και των Καλαβρύτων, καθώς μετρά 317 θύματα, ανάμεσα στα οποία 97 βρέφη και παιδιά, καθώς και 119 γυναίκες.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ