05-03-2021

Στις εκδηλώσεις για τη σφαγή του Κομμένου Άρτας ο Τσίπρας

Τη μαρτυρική κοινότητα Κομμένου Άρτας επισκέπτεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και παρίσταται στις επίσημες εκδηλώσεις στη μνήμη των 317 θυμάτων της σφαγής του Κομμένου από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στις 16 Αυγούστου 1943 και θα απευθύνει χαιρετισμό.

Η σφαγή του Κομμένου είναι μία από τις τρεις μεγαλύτερες που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια της Κατοχής, μαζί με εκείνες του Διστόμου και των Καλαβρύτων, με 317 θύματα, ανάμεσα στα οποία 97 βρέφη και παιδιά, καθώς και 119 γυναίκες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Άρτας με αφορμή τις εκδηλώσεις για την μνήμη των θυμάτων της σαφής στο Κομμένο και την επίσκεψη του πρωθυπουργού, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η 16η Αυγούστου 1943 αποτελεί την ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος του Κομμένου από τα ναζιστικά στρατεύματα τη Βέρμαχτ. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες σφαγές του άμαχου πληθυσμού κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η νοηματοδότηση της ημέρας μνήμης των 317 θυμάτων του Κομμένου, είναι για την Αριστερά και για τους δημοκρατικούς πολίτες πιο επίκαιρη από ποτέ. Ο φασισμός σε όλες τις εκφάνσεις του, έχει κάνει σαφή τα καταστροφικά αποτελέσματά του και η ανθρωπότητα καλείται για μια ακόμη φορά να διδαχτεί από την ιστορία.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύει η κυβερνητική εκπρόσωπος η οποία σε δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ- σημείωσε ότι,  “η Άρτα υπήρξε περιθωριοποιημένη σε έργα υποδομής αλλά έχει μπροστά της την ολοκλήρωση της Ιονίας Οδού τον Μάρτιο του 2017 και εντάσσονται στο Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων  και στο ΕΣΠΑ η επέκταση του ΧΥΤΑ Βλαχέρνας ενώ προγραμματίζονται μια σειρά έργων από εθνικούς πόρους”.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ