14-04-2021

Κοντομηνάς: Ο Alpha δεν χρωστάει – Δεν υπάρχει καμία φοροδιαφυγή (video)

Τα περισσότερα από τα δάνεια που έχουμε είναι εξυπηρετούμενα, εκτός από μία καθυστέρηση που υπάρχει σε δάνειο της Eurobank και οφείλεται σε αντιδικία με την τράπεζα, είπε κατά την εξέτασή του στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τα τραπεζικά δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ ο ιδιοκτήτης του Alpha Δημήτρης Κοντομηνας.

Σε ό,τι αφορά προηγούμενο δανεισμό, ο κ. Κοντομηνάς είπε ότι το 2008, με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και την αγορά μετοχών του Alpha από τον όμιλο RTL Group, αποπληρώθηκε το σύνολο όλων των οφειλών στις τράπεζες και από τις 31/12/2008 δεν υπάρχει παλαιότερη οφειλή.

Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών, υποστήριξε ότι ο Alpha είναι ο μόνος τηλεοπτικός σταθμός που στον διαγωνισμό για την παραχώρηση τηλεοπτικών αδειών έχει υποβάλλει όλα τα στοιχεία που απαιτούνται και προσέθεσε ότι είναι επίσης ο μόνος σταθμός που έχει κερδοφορία, ενώ και τον Ιούνιο είχε κέρδη 1,5-2 εκατ. ευρώ, παρά το γεγονός ότι απασχολεί 546 υπαλλήλους.

Ερωτώμενος για το θέμα της φοροδιαφυγής, απάντησε, «κατηγορούμαι για φοροδιαφυγή αλλά δεν υπάρχει- στα Δικαστήρια θα αποδειχθεί η αλήθεια», ενώ σχετικά με τη μετοχική σύνθεση του σταθμού είπε ότι οι μετοχές είναι στο όνομα της κόρης του και ο ίδιος δεν είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ALPHA.

«Δεν περιλαμβάνομαι στη λίστα Λαγκάρντ γιατί ουδέποτε ήμουν κάτοχος λογαριασμού στην τράπεζα HSBC της Γενεύης», είπε απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο κ. Κοντομηνάς και υποστήριξε, ότι αυτό βεβαιώνεται από την απάντηση της τράπεζας προς τον Έλληνα εισαγγελέα που προέβη σε σχετική ερώτηση στο πλαίσιο της δικαστικής συνδρομής.

«Θα μπορούσα να έχω χρήματα στο εξωτερικό νόμιμα φορολογημένα γιατί είχα συναλλαγές στο εξωτερικό, αλλά δεν το έκανα. Αντίθετα μετέφερα στην Ελλάδα 980 εκατ. ευρώ από την πώληση της Interamerican.

ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΉ ΤΟΝ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Ηλίας Κασιδιάρης επιτέθηκε με το γνωστό, τραμπούκικο ύφος του στον ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο χρυσαυγίτης βουλευτής ρωτούσε επίμονα εάν ο μάρτυρας εμπλέκεται στη λίστα Λαγκάρντ, λέγοντας, μάλιστα, ότι η εγγραφή στη λίστα συνδέεται με οικονομικό έγκλημα.

«Σας είπα κύριε Τίποτα, αναφέρεται η Interamerican και είναι μηδέν», απάντησε ο κ. Κοντομηνάς.

«Τι λες ρε καραγκιόζη; Τι λες ρε βλαμμένε, ηλίθιε; Άντε ρε βλάκα, σέβομαι ότι είσαι 100 χρονών και δεν σηκώνομαι πάνω, βλάκα. Γελοίε», ανταπάντησε ο Κασιδιάρης σε άλλο ένα από τα γνωστά του παραληρήματα των τελευταίων μηνών, καθώς για όποιον ξεχνά δεν συνέβαινε το ίδιο για μια μεγάλη περίοδο επί πρωθυπουργίας, Αντώνη Σαμαρά. Από πού, άραγε, αντλεί, αυτή τη συμπεριφορά;

«Είπες για οικονομικό έγκλημα, θα σου κάνω μήνυση», τόνισε ο κ. Κοντομηνάς. Μετά το φραστικό επεισόδιο ο πρόεδρος της Επιτροπής διέκοψε για πέντε λεπτά.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ ΠΩΣ Ο ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΖΗΤΟΥΣΕ ΔΟΥΛΕΙΑ

Πέρα από το επεισόδιο που δημιούργησε ο Ηλίας Κασιδιάρης, ιδιαίτερης αναφοράς χρίζει η αποκάλυψη του Δημήτρη Κοντομηνά πως ο Νίκος Νικολόπουλος του ζητούσε δουλειά πριν από περίπου έξι μήνες. «Πριν 6 μήνες με παρακαλούσατε να σας πάρω στο κανάλι. Σας είπα ότι δεν μπορώ να κάνω τέτοια εκπομπή, γιατί θέλω μόνο δημοσιογράφους και όχι πολιτικά πρόσωπα ως παρουσιαστές», του είπε ο επιχειρηματίας, με τον ανεξάρτητο βουλευτή Αχαΐας να του επιτίθεται στη συνέχεια χωρίς όμως να τον διαψεύσει.

Λίγο πριν το τέλος, οι δυο τους είχαν νέα διαμάχη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Νίκος Νικολόπουλος απείλησε τον επιχειρηματία ότι θα τα πουν οι δυο τους στην Ευελπίδων, αφού έχει στοιχεία εις βάρος του.

Το γιατί, βέβαια, ενώ έχει στοιχεία εις βάρος του ιδιοκτήτη του Alpha, του ζητούσε, παράλληλα, εργασία, είναι κάτι που μάλλον δεν θα μάθουμε ποτέ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ