07-05-2021

Ξυδάκης: Τέλος στα προβλήματα έκδοση βίζας στο ελληνικό προξενείο στη Μόσχα

Λύθηκαν τα προβλήματα με την έκδοση βίζας στο ελληνικό προξενείο στη Μόσχα, διαβεβαιώνει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης και τονίζει πως δύναται να εκδίδει και να παραδίδει καθημερινά στους Ρώσους τουρίστες περισσότερες από όσες ζητούνται. Χαρακτηριστικό είναι, όπως ανέφερε, ότι οι τρεις προξενικές μας αρχές στη Ρωσία εξέδωσαν φέτος το Μάιο περισσότερες από 85.000 θεωρήσεις, καταγράφοντας αύξηση 50% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρσι.

Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην ελληνική πρεσβεία στη ρωσική πρωτεύουσα, με τη συμμετοχή του Έλληνα πρέσβη και των γενικών προξένων σε Μόσχα, Αγία Πετρούπολη και Νοβοροσίσκ, ο κ. Ξυδάκης δήλωσε πως τον Δεκέμβριο ενημερώθηκε για τις αυξημένες ανάγκες και καταστρώθηκε σχέδιο που υλοποιήθηκε συστηματικά και έφερε αποτελέσματα. «Εφαρμόστηκαν σε 120 ημέρες τεχνικές και οργανωτικές βελτιώσεις που έπρεπε να έχουν ξεκινήσει δυο χρόνια πριν. Και δεν έχουμε ακόμα τελειώσει. Υπάρχουν και άλλα βήματα που θα γίνουν, ώστε να μην αντιμετωπίσουμε παρόμοια ζητήματα στο μέλλον», επισήμανε και εξέφρασε την επιδίωξη του υπουργείου να συνεχίζει να ενισχύει το προξενείο μέχρι και την τελευταία μέρα του καλοκαιριού.

Ανέφερε, ακόμη, ότι με αφορμή το «Έτος Ελλάδας – Ρωσίας» και λαμβάνοντας υπόψη την κατά γενική ομολογία άριστη χρήση των θεωρήσεων από τους Ρώσους πολίτες, αξιοποιείται η δυνατότητα για χορήγηση μακροχρόνιας (τριετούς ή πενταετούς) βίζας στις περιπτώσεις που αυτό προβλέπεται από τον κώδικα.

«Η βάσιμη προσδοκία για αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία γίνεται ήδη πραγματικότητα» τόνισε, καταλήγοντας ο κ. Ξυδάκης και προσέθεσε: «Κάθε μέρα και περισσότεροι Ρώσοι πολίτες, όσοι το επιθυμούν, μπορούν να επισκεφθούν την Ελλάδα με άνεση και ασφάλεια, για να απολαύσουν τις διακοπές τους και να γνωρίσουν τον τόπο και τον πολιτισμό που τόσο αγαπούν».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ