17-05-2021

Συνέντευξη Τύπου για τον αναπτυξιακό νόμο την Πέμπτη

Την Πέμπτη 2 Ιουνίου και ώρα 16.00 το απόγευμα, ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης και ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων Λόης Λαμπριανίδης θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Οικονομίας προκειμένου να παρουσιάσουν αναλυτικά το νέο αναπτυξιακό νόμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος νόμος που εστάλη στην κεντρική νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής, θα εγγυάται σταθερό φορολογικό συντελεστή για 12 χρόνια σε όσες εταιρείες κάνουν επενδύσεις στη χώρα μας πάνω από 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Θα προβλέπει επίσης Fast track διαδικασίες για τη χορήγηση διαμονής σε πολίτες τρίτων χωρών που στοχεύουν σε επενδύσεις στη χώρα μας.

Επίσης σύμφωνα πάντα με πληροφορίες θα προσφέρει πακέτο χρηματοδότησης 3 δισεκατομμυρίων ευρώ μέσα στην επόμενη 5ετία.
Το ύψος της ενίσχυσης είναι 5 εκατ. ευρώ για κάθε επενδυτικό σχέδιο, έως 10 εκατ. ευρώ ανά επιχείρηση και έως 20 εκατ. ευρώ για το σύνολο των συνδεδεμένων επιχειρήσεων.
Το ελάχιστο ύψος επένδυσης για τις συνεταιριστικές επιχειρήσεις είναι 100.000 ευρώ, για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις 150.000 ευρώ, για τις μεσαίες επιχειρήσεις 250.000 ευρώ και για τις μεγάλες επιχειρήσεις 500.000 ευρώ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ