27-02-2021

“Δεν υπάρχει κίνδυνος για τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου” καθησυχάζει ο Φρ. Κουτεντάκης

Την διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου, καθώς υπάρχουν πολλά εργαλεία προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι το ελληνικό κράτος θα είναι σε θέση ν’ ανταποκριθεί στο σύνολο των υποχρεώσεών του, εξέφρασε ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου να μην παρουσιαστεί κανένα απολύτως πρόβλημα, ενώ δεν δίστασε να υπογραμμίσει την βεβαιότητά του πως η αξιολόγηση πρόκειται να ολοκληρωθεί την προσεχή Τρίτη, χωρίς κανένα πρόβλημα.

«Η κυβέρνηση εφάρμοσε κατά γράμμα τη συμφωνία του περσινού Αυγούστου, αναλαμβάνοντας το πολιτικό κόστος των επιλογών της», τόνισε ο κ. Κουτεντάκης, για να προσθέσει πως: «το ζητούμενο πλέον είναι να τηρήσουν και οι εταίροι τις δικές τους δεσμέυσεις και να έχουμε μία ουσιαστική ρύθμιση για το χρέος».

Ο κ. Κουτεντάκης υποστήριξε ως δεδομένη την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την προσδιόρισε χρονικά στις αρχές Ιουνίου. «Αυτά σε συνδυασμό με το γενικότερο κλίμα εμπιστοσύνης που αναμένουμε να προκαλέσει η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, θα οδηγήσουν σε σημαντική αποκλιμάκωση των εγχώριων επιτοκίων και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας», επισήμανε.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής καταλόγισε στην αντιπολίτευση «ανακρίβειες, ανυπόστατες εικασίες και καταστροφολογία», και χαρακτήρισε ως «υπεραπλούστευση την άποψη πως οι επενδυτές εξαρτώνται μονοσήμαντα από τον φορολογικό συντελεστή» διευκρινίζοντας παράλληλα ότι «υπάρχουν μία σειρά από παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τις επενδυτικές αποφάσεις και ο σημαντικότερος στην περίπτωση της χώρας μας είναι η αβεβαιότητα».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ