26-01-2021

Κουρουμπλής: Να ανασκουμπωθούμε γιατί ανατροπές και αλλαγές δεν γίνονται με ευχολόγια

«Πρέπει να ανασκουμπωθούμε γιατί ανατροπές και αλλαγές δεν γίνονται με ευχολόγια, γίνεται με δουλειά», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στο Mega.

«Δεν μπορούμε να λέμε στον κόσμο ωραία λόγια. Τώρα είμαστε εμείς κυβέρνηση. Και δεν θα μπω πάλι στη λογική “ποιος φταίει, τι φταίει”. Αυτά τα έχει μάθει ο ελληνικός λαός. Τώρα είμαστε εμείς κυβέρνηση. Τώρα η ευθύνη είναι δική μας. Τώρα οφείλουμε να αποδείξουμε ότι είμαστε ικανοί και να κυβερνήσουμε και να φέρουμε αποτέλεσμα. Και το αποτέλεσμα είναι η ανάπτυξη. Διότι αυτά για τα οποία συζητάμε, “κόφτες” και προληπτικά μέτρα, είναι σε συνάρτηση με την ανάπτυξη. Αν υπάρξει ανάπτυξη, αυτά πάνε στην άκρη». Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η ανάπτυξη δεν θα είναι «ανεργιογόνος», αλλά θα πραγματοποιηθεί σε συνάρτηση με την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων. «Δεν θα κάνουμε εδώ μια ζούγκλα για να λέμε ότι έχουμε ρυθμούς ανάπτυξης και αυτό να αφορά ένα 10-20%, δηλαδή μια υπερ-συσσώρευση πλούτου στους λίγους και την κατανομή της φτώχειας και της ανασφάλειας στους πολλούς», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τον αναπτυξιακό νόμο, σημείωσε ότι οι αδειοδοτήσεις εταιρειών είναι το στοιχείο «που προκαλεί δυσκολίες και δυσκαμψίες» και προανήγγειλε ότι το υπουργείο Εσωτερικών θα περάσει διάταξη η οποία θα προβλέπει ότι σε 15 ημέρες, αν οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν έχουν δώσει την άδεια, θα θεωρείται ότι η άδεια έχει δοθεί και θα ακολουθήσουν τα δικαιολογητικά και τα υπόλοιπα.

Ο κ. Κουρουμπλής επέκρινε τη στάση της αντιπολίτευσης και στο ασφαλιστικό, επισημαίνοντας ότι «δεν πρέπει να καλλιεργείται συνεχώς ένα κλίμα μιζέριας» και ότι «δεν μπορούν εκείνοι που δημιούργησαν όλη αυτή την κατάσταση να παίρνουν κι αυτή τη θέση». «Ας βοηθήσουν λίγο, δεν χάθηκε ο κόσμος. Ας κυβερνήσει κι αυτός ο χώρος τέσσερα χρόνια και αν πραγματικά δούμε ότι αποτυχαίνει το μοντέλο που θέλει να προωθήσει, θα πάει στα αζήτητα», συμπλήρωσε και διερωτήθηκε: «Προτείνουν οι κύριοι αυτοί κάτι άλλο; Δεν μπορεί να το ψηφίζουν τότε και σήμερα να έρχονται υποκριτικά και να κλαίνε γι’ αυτό. Για ποιά σύνταξη;».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ