25-01-2021

Η «κόκκινη κάρτα» στην Τουρκία από την Ευρωβουλή και… οι «παρενέργειες»  

Λεπτομερής ανάλυση έχει σήμερα ο Γερμανικός Τύπος για τον αντίκτυπο της κόκκινης κάρτας στην Τουρκία από την Ευρωβουλή, στο θέμα χορήγησης της βίζας.

Η  χώρα δεν έχει υλοποιήσει τις απαιτήσεις για τις οποίες είχε δεσμευτεί κατά την πρόσφατη Σύνοδο και τυχόν αποτυχία της συμφωνίας, όπως επισημαίνει η Deutsche Welle, θα οδηγούσε σε νέα κρίση του προσφυγικό ζητήματος που θα επιβάρυνε την Ελλάδα ενώ θα απομόνωνε την Τουρκία και θα ήταν σημαντικό πλήγμα για τη Γερμανίδα Καγκελάριο.

Η αποτυχία θα είχε άμεσο αντίκτυπο στην ίδια τη Μέρκελ που επί μήνες πόνταρε στην «ευρωπαϊκή λύση» για την αντιμετώπιση του προσφυγικού και θα επιβάρυνε υπέρμετρα την Ελλάδα με την άφιξη  χιλιάδων νέων προσφύγων στα νησιά, ιδιαίτερα   μέσω τουριστικής περιόδου και με κλειστή τη βαλκανική οδό.

Η απόφαση της Ευρωβουλής καταδεικνύει ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις στο τραπέζι και ο κίνδυνος να σταματήσει η επιστροφή μεταναστών στην Τουρκία και να ξεκινήσει εκ νέου ένα μεγάλο προσφυγικό κύμα προς τα ελληνικά νησιά είναι υπαρκτός.

Στην ανταπόκριση σημειώνεται ότι αρχίζει πλέον νέος αγώνας δρόμου για τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.

Πηγή: DW

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ