04-02-2021

Κομισιόν: Δεν είναι δική μας αρμοδιότητα το Eurogroup – Ο Ντάισελμπλουμ αποφασίζει

Στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Γερούν Ντάισελμπλουμ εναπόκειται η απόφαση για σύγκληση έκτακτου Eurogroup, αναφέρει σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Αναφερόμενος στο ελληνικό ζήτημα και τις διαπραγματεύσεις που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ώρες, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διευκρίνισε ότι «Δεν είναι αρμοδιότητα της Κομισιόν η σύγκληση του Eurogroup», παραπέμποντας στον πρόεδρο του Eurogroup, ο οποίος είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος.

Σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων, ο κ. Σχοινάς ξεκαθάρισε ότι οι εν εξελίξει συζητήσεις αφορούν αφενός, τη συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις και αφετέρου, το θεσμικό πλαίσιο εφαρμογής των προληπτικών μέτρων.

Στο Eurogroup της περασμένης Παρασκευής (22/4), ο Ντάισελμπλουμ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, προκειμένου να ληφθεί η πολιτική απόφαση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Χθες πάντως, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι «δεν γνωρίζει εάν θα υπάρξει νέο Eurogroup» και διαβεβαίωσε ότι «ακόμη εργαζόμαστε γι’ αυτό».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ