04-02-2021

“Πολύ πιθανό να κλείσουν όλα σήμερα”, λέει κυβερνητική πηγή για τη διαπραγμάτευση

Παρά τις καταγραφόμενες διαφορές μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών για την νομική μορφή που θα εκλάβει ο αυτόματος μηχανισμός περιστολής δαπανών, η βασική εκτίμηση που επικρατεί στο οικονομικό επιτελείο είναι πως οι αποστάσεις είναι εφικτό να γεφυρωθούν.

Συνεργάτης ενός εκ των υπουργών που εμπλέκονται άμεσα με την διαπραγμάτευση, συνομιλώντας με το altsantiri.gr, σημειώνει: “Είναι πολύ πιθανό να κλείσουν όλα σήμερα”, αναφέρει η πηγή, προσδίδοντας νότα αισιοδοξίας για την κατάληξη των συζητήσεων, ενόψει της σύγκλησης του έκτακτου Eurogroup τη Μ. Πέμπτη, η οποία, όμως, δεν έχει ακόμα “κλειδώσει”.

Εφόσον η θετική εκτίμηση του κυβερνητικού στελέχους επιβεβαιωθεί -και δεν σημειωθούν νέες εμπλοκές-, οι Θεσμοί θα ανάψουν το “πράσινο” φως στο Eurogroup, το οποίο με τη σειρά του θα επικυρώσει τη συμφωνία και στη συνέχεια θα εκταμιευθεί η πρώτη δόση. Αν υπάρξει σήμερα συμφωνία, το πότε ακριβώς θα συνεδριάσει το συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (τη Μ. Πέμπτη ή αμέσως μετά το Πάσχα) θα αποτελεί πλέον το μικρότερο πρόβλημα.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ