04-02-2021

Κατρούγκαλος: Ψάχνουμε εναλλακτικούς τρόπους διατήρησης του αγγελιοσήμου

Τριμερής συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα, εν μέσω της απεργίας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, προκειμένου να βρεθεί λύση σε ό,τι αφορά στο αγγελιόσημο.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος και ο υφυπουργός, αρμόδιος για την κοινωνική ασφάλιση, Τάσος Πετρόπουλος, εκπρόσωποι των ιδιοκτητών των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και εκπρόσωποι των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Γιώργος Κατρούγκαλος τόνισε πως η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση προσπάθησε να υπερασπίσει το αγγελιόσημο ως οιονεί εργοδοτική εισφορά και όχι ως κοινωνικό πόρο.

Όπως είπε, «στο πλαίσιο μίας θεολογικής εμμονής, οι δανειστές μας επέμειναν στην κατάργηση του αγγελιοσήμου και, γι’ αυτό το λόγο, καλέσαμε τη σημερινή συνάντηση, ώστε να δούμε πως, ενόψει της νομοθετικής κατάργησης, μπορούν να υπάρξουν εναλλακτικοί τρόποι διάσωσης του σχετικού πόρου, μέσω μίας συμφωνίας μεταξύ των εργοδοτικών οργανώσεων στον Τύπο, συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρονικού και των σωματείων των εργαζομένων».

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι διερευνήθηκε αυτή η δυνατότητα σήμερα, χωρίς να υπάρξει συμφωνία, «αλλά με τη δήλωση και από τις δύο πλευρές μίας διάθεσης να συνεχιστεί αυτή η συζήτηση».

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο υπουργός Εργασίας, σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, εξέφρασε την πρόθεση της κυβέρνησης να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να σωθεί ο ΕΔΟΕΑΠ.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ