06-02-2021

Γεννηματά: Δεν έχει το δικαίωμα ο Τσίπρας να μας οδηγήσει σε νέο αδιέξοδο

Την άποψη ότι «ο πρωθυπουργός δεν έχει το δικαίωμα να ξαναφέρει τη χώρα στο σημείο που την έφερε το περασμένο καλοκαίρι» εξέφρασε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, προσέθεσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας οφείλει να βρει τη λύση και να μην οδηγήσει τα πράγματα εκ νέου σε αδιέξοδο, διαφορετικά καλύτερα να παραιτηθεί.

Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «έχει παραδώσει τα πάντα» και ότι «έχει παραδώσει έναν τεράστιο λογαριασμό στον ελληνικό λαό» και ο λογαριασμός αυτός, όπως είπε, «έχει και ΦΠΑ 24%».

Ερωτηθείσα για τα περί απειλής παραίτησης από τον Αλέξη Τσίπρα κατά τις συναντήσεις του με Ολάντ και Σουλτς, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολίασε ότι «ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί πλέον να απειλεί την Ελλάδα» και πρόσθεσε πως «η λύση θα ήταν να έχει παραιτηθεί η κυβέρνηση και να έχει δοθεί διέξοδος μέσα από αυτή τη Βουλή».

Η κ. Γεννηματά άσκησε κριτική και στον Κυριάκο Μητσοτάκη με αιχμή το αίτημά του για πρόωρες εκλογές: «Aκούω τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητάει τώρα εκλογές τη στιγμή που ξέρει ότι τον Ιούλιο η χώρα έχει υποχρεώσεις τεράστιες, ότι θα πρέπει να έχει κλείσει η αξιολόγηση γιατί διαφορετικά μπαίνουμε σε μεγάλο κίνδυνο. Αναρωτιέμαι, αυτή τη στιγμή, κάτω από αυτές τις συνθήκες, με 52.000 πρόσφυγες εγκλωβισμένους μέσα στην Ελλάδα, με την αξιολόγηση να εκκρεμεί, με τις οικονομικές ανάγκες της χώρας στον αέρα, είναι δυνατόν να προχωρήσουμε σε εκλογές;».

Όπως τόνισε, η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι έτοιμη για εκλογές και δεν τις φοβάται, αλλά το ερώτημα είναι τι συμφέρει αυτή τη στιγμή τη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ