07-03-2021

Θεοχαρόπουλος: Μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης ο Τσίπρας

Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα νέα κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, η οποία σε χρονικό ορίζοντα τριετίας θα καταφέρει να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, εξέφρασε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έκανε λόγο, εξάλλου, κατά τον χαιρετισμό του στη Συνδιάσκεψη των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία, για «πολιτικές επικίνδυνου τυχοδιωκτισμού», οι οποίες ζημιώνουν τη χώρα, από την κυβέρνηση καλώντας τη να παραιτηθεί.

«Ελπίζω ότι μέρες που έρχονται η κυβέρνηση να μην οδηγεί την ελληνική κοινωνία σε σκηνές Παθών, χωρίς όμως να φαίνεται και η Ανάσταση» τόνισε με νόημα ο κ. Θεοχαρόπουλος, ενώ όσον αφορά στο προσφυγικό, υποστήριξε ότι αποδεικνύεται η απουσία αποτελεσματικού σχεδιασμού, με το κράτος να είναι «εξαφανισμένο από παντού, την Ειδομένη, τον Πειραιά, τα νησιά».

«Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να παραιτηθεί και να δημιουργηθεί μία νέα κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων που με ορίζοντα τριετίας θα βγάλει οριστικά την χώρα από τα μνημόνια» υπογράμμισε ο κ. Θεοχαρούπολος, προσθέτοντας ότι η νέα κυβέρνηση πρέπει να στηρίζεται σε δεσμευτική προγραμματική συμφωνία που θα εμπεριέχει όλα τα κρίσιμα θέματα, όπως φορολογικό, ασφαλιστικό, αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, η οποία θα επικαιροποιείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και θα υπάρχει έλεγχος εφαρμογής της.

Ο πρόεδρος της ΔΗΑΜΡ σημείωσε ακόμη πως τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι υπουργοί πρέπει να είναι κοινής αποδοχής. «Ο κ. Τσίπρας πλέον είναι μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης. Πρέπει να κάνουν όλοι ένα βήμα πίσω για να υπάρξει διακομματική λύση εθνικής συνεννόησης χωρίς να μπλέξουμε σε περιπέτειες εκλογών με κινδύνους οικονομικής και πολιτικής αστάθειας» τόνισε.

Παράλληλα επεσήμανε ότι στο ΠΑΣΟΚ, όπως και στο κόμμα του την ΔΗΜΑΡ, αλλά και το Ποτάμι, χρειάζονται “μεγάλες υπερβάσεις” για να επιτευχθεί η μεγάλη τομή στον προοδευτικό χώρο. «Αν μείνουμε περιχαρακωμένοι στις κομματικές μας ιστορίες, στην αγωνία για κομματική δικαίωση, στους εγωισμούς, στα ιδεολογικά στερεότυπα τότε θα λέμε πολλά αλλά τελικά θα κάνουμε λίγα» σχολίασε. «Τώρα είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία για να πραγματοποιηθεί η ενότητα του χώρου. Ένα τέτοιο εγχείρημα όμως δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο από τα πάνω. Πρέπει σ’ αυτό το εγχείρημα να συμμετάσχει και η κοινωνία από τα κάτω» συμπλήρωσε.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος κατέληξε λέγοντας ότι «σήμερα χρειάζονται σοσιαλδημοκρατικές πολιτικές που θα καταλήγουν στη μείωση των ανισοτήτων στη βάση ενός νέου Κοινωνικού Συμβολαίου, που κάνουν καλύτερη τη ζωή των ανθρώπων».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ