17-05-2021

«Αποσυμφόρηση μέχρι το Πάσχα σε Ειδομένη και Πειραιά», εκτιμά η Μ. Χρυσοβελώνη

Στην εκτίμηση ότι μέχρι το Πάσχα θα έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά των προσφύγων από την Ειδομένη και τον Πειραιά στα κέντα φιλοξενίας, κατέθεσε η υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, υπογραμμίζοντας ότι η αντιπολίτευση περιορίζεται σε καταγγελίες κατά της κυβέρνησης χωρίς να προτείνει λύσεις για τη διαχείριση του ζητήματος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9», η ίδια σημείωσε ότι η κατάσταση είναι «δύσκολη και εκρηκτική στην Ειδομένη και στον Πειραιά» για να επισημάνει ότι όποιος δεν έχει επισκεφθεί τους άτυπους καταυλισμούς της Ειδομένης και του Πειραιά θεωρεί ότι υπάρχει ολιγωρία από την πλευρά της κυβέρνησης.

«Η αντιπολίτευση που κατηγορεί την κυβέρνηση για την Ειδομένη και τον Πειραιά όταν τους ρωτήσεις τι προτείνετε, δεν υπάρχει απάντηση» ανέφερε χαρακτηριστικά η υφυπουργός.

Στο μεταξύ, σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρονται στις απαιτήσεις των δανειστών για μειώσεις συντάξεων, η κ. Χρυσοβελώνη είπε ότι το κάθε δημοσίευμα δίνει τη δική του διάσταση και πρόσθεσε ότι οι διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.

«Το ερώτημα είναι, όλοι αυτοί που προχωρούν σ΄ αυτά τα δημοσιεύματα τη γνώση και την πληροφόρηση από που την αντλούν; Μετέχουν μέσα στις διαδικασίες της διαπραγμάτευσης;» αναρωτήθηκε και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Μάλιστα, η κ. Χρυσοβελώνη επέκρινε τη ΝΔ, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζοντας «επικίνδυνες» τις δηλώσεις που αναφέρονται στο περιεχόμενο κάποιων δήθεν συμφωνιών με τους δανειστές και έκανε λόγο για «έλλειψη σεβασμού προς τους πολίτες».

Είναι και λιγάκι επικίνδυνες με την έννοια ότι εντείνουν και την αγωνία των πολιτών, διότι όταν ένας πολιτικός κάνει κάποιες δηλώσεις και μάλιστα αναφέρεται με βεβαιότητα στο περιεχόμενο κάποιων συμφωνιών ενώ έχουμε τη διαδικασία που είναι σε εξέλιξη, μια διαπραγμάτευση που είναι σε εξέλιξη, θεωρώ ότι αυτό αποδεικνύει και μια έλλειψη σεβασμού προς τους πολίτες» τόνισε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ