18-01-2021

Μπαλαούρας: Προσωπικά, δεν θα απέρριπτα το σκέτο «Μακεδονία»

Για τη δήλωση του κ. Μάρδα, το θέμα Μουζάλα, τον όρο Μακεδονία και για πολλά άλλα μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά FM» ο Μάκης Μπαλαούρας.

Μεταξύ άλλων τόνισε πως ο ίδιος, προσωπικά, δεν θα είχε πρόβλημα με τον όρο Μακεδονία, καθώς τα δεδομένα, όπως χαρακτηριστικά, είπε είναι σαφή και στη συνέχεια επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Αναλυτικά η ερώτηση του δημοσιογράφου, Νίκου Ευαγγελάτου και η απάντηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ:

Το Μακεδονία σκέτο εσείς θα το απορρίπτατε πλήρως;

Απάντηση: “Εγώ προσωπικά όχι γιατί θεωρώ ότι τα δεδομένα είναι σαφή, πρέπει και από την άλλη βέβαια πλευρά να υπάρξουν κινήσεις τακτοποίησης κάποιων πραγμάτων που δεν τα τακτοποιούν ίσα- ίσα τα οξύνουνε αλλά είναι και γελοίο αυτό το πράγματα δηλαδή ο καθένας να φοράει χλαμύδα και να λέει «είμαι απόγονος του Μέγα Αλέξανδρου».

Εν πάση περιπτώσει η εποχή μας έχει άλλες απαιτήσεις , αυτά είναι ζητήματα που πρέπει να λυθούν , έπρεπε να είχαν λυθεί πολλά χρόνια τώρα. Δυστυχώς και η κυβέρνηση τότε του κ. Μητσοτάκη τότε υπέκυψε και άλλες κυβερνήσεις δεν το είχαν προχωρήσει, θυμάμαι την πρόταση Πινέιρο η οποία ήταν πάρα πολύ καλή εν πάση περιπτώσει εκεί είμαστε.

Μπορεί να πιέζονται οι ΑΝΕΛ από ακροδεξιά σχήματα, όχι ότι είναι ακροδεξιοί οι ΑΝΕΛ αλλά στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν καταστάσεις μιας έκφρασης μεταξύ Χρυσής Αυγής και ΝΔ μπορεί να σηκώσουν το ζήτημα του Μακεδονικού, να σηκώσουν το ζήτημα της θρησκείας και πιθανόν να θέλουν να φυλάξουν τα νώτα τους με δηλώσεις και τέτοιου είδους πράγματα τα οποία δε βοηθάνε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και για αυτό ελπίζω ότι θα καταλαγιάσουν”.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ