26-01-2021

Κεφαλογιάννης: Φοβικά σύνδρομα και ηχηρή απουσία στην εξωτερική πολιτική

Αιχμές κατά της κυβέρνησης για την απουσία του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών από τη δίκη των δημοσιογράφων της εφημερίδας Cumhuriyet, που διεξάγεται -κεκλεισμένων των θυρών- για δεύτερη μέρα στην Κωνσταντινούπολη, άφησε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Ρεθύμνου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κατ’ επίφαση προοδευτική Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα εμφανίζει για μία ακόμα φορά τα φοβικά της σύνδρομα στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής.

Αντί το Υπουργείο Εξωτερικών να αποδειχθεί έμπρακτος αρωγός στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών αξιών, επιλέγει την ηχηρή απουσία.

Πέρασε και η δεύτερη μέρα της δίκης των Τούρκων δημοσιογράφων της εφημερίδας Cumhuriyet, οι οποίοι απειλούνται με ποινή ισόβιας κάθειρξης επειδή άσκησαν το λειτούργημα τους. Παρόντες στη δίκη, η οποία διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών, Ευρωπαίοι διπλωμάτες από τις περισσότερες χώρες της Ε.Ε. Πλην βεβαίως της Ελλάδας!

Καλούμε το μονίμως σιωπηλό κ. Κοτζιά να μας απαντήσει αν δόθηκε εντολή στον Έλληνα Πρόξενο στη Κωνσταντινούπολη να παρευρεθεί ως παρατηρητής στη σημαντική αυτή για τις δημοκρατικές αξίες δίκη. Και αν όχι, γιατί;».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ