24-01-2021

Οικονομική καταγραφή μεταναστών εξήγγειλε ο Δ. Μάρδας – «Κάποιοι μπορεί να επενδύσουν»

Σε εξέταση και καταγραφή του οικονομικού προφίλ των προσφύγων και μεταναστών στη χώρα αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Δημήτρης Μάρδας.

Στόχος είναι, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εξωτερικών, να εξεταστεί εάν κάποιοι εξ όσων έρχονται στην Ελλάδα έχουν τη δυνατότητα να επενδύσουν στη χώρα από 250.000 ευρώ και πάνω και να λάβουν στη συνέχεια ευνοϊκή μεταχείριση παραμονής.

Στις δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο κ. Μάρδας κλήθηκε να σχολιάσει την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό και το οργισμένο τηλεφώνημα του πρωθυπουργού στον γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, στον οποίο και μετέφερε τη δυσαρέσκεια της Αθήνας για το γεγονός ότι η Τουρκία δεν συμβάλλει ενεργά στη μείωση των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο.

Ήρθε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και είδε πόσο δύσκολη είναι η διαχείριση του ζητήματος, είπε ο υπουργός, αναφέροντας παράλληλα ότι όσοι μιλούσαν για έξοδο της Ελλάδας της συνθήκης Σένγκεν τώρα παίρνουν την απάντηση που πρέπει.

Μέσα από πολιτικό διάλογο θα δώσουμε λύσεις, δεν είμαστε μόνοι μας όπως άλλα κράτη, συνέχισε ο κ. Μάρδας και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε οικονομική καταγραφή των μεταναστών. Υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως «εάν υπάρχουν κάποιοι εξ’ αυτών που έχουν τη δυνατότητα να επενδύσουν στη χώρα από 250.000 ευρώ θα έχουν ευνοϊκή μεταχείριση παραμονής».

Αναφορικά με το λεκτικό ατόπημα του Γιάννη Μουζάλα για τα Σκόπια, ο υπουργός το χαρακτήρισε λεκτική υπερβολή, αλλά τάχθηκε κατά της αντικατάστασης του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής καθώς όπως είπε «ένας άνθρωπος που δουλεύει 20 ώρες το 24ωρο μπορεί να κάνει κάποια λεκτικά λάθη. Δεν αλλάζει η πολιτική της χώρας σε ο,τι αφορά την ονομασία των Σκοπίων τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ