21-04-2021

Το ενδεχόμενο φιλοξενίας προσφύγων στην Κρήτη συζήτησαν με τον Γ. Μουζάλα, οι δήμαρχοι Ηρακλείου και Χανίων

Το ενδεχόμενο φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών στην Κρήτη συζήτησαν σήμερα σε συνάντηση που είχαν στην Αθήνα με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο αντιπρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας.

Μετά το τέλος της συνάντησης από το γραφείο Τύπου του δήμου Χανίων εκδόθηκε ανακοίνωση με σχετική δήλωση του δημάρχου Τάσου Βάμβουκα στην οποία αναφέρει.

«Ο κ. Μουζάλας μας ξεκαθάρισε ότι σε πρώτη φάση η Κρήτη δεν βρίσκεται στο σχεδιασμό για την υποδοχή των προσφύγων, ενδέχεται όμως να βρίσκεται στην επόμενη φάση. Ο αρμόδιος υπουργός βρήκε ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα την πρότασή μας -ως δήμων Κρήτης και ιδιαιτέρως ως δήμου Χανίων δεδομένου ότι από εμάς ξεκίνησε αυτή η πρόταση- για τη φιλοξενία ασυνόδευτων παιδιών υπό ορισμένες προϋποθέσεις τις οποίες στη συνέχεια θα εξετάσουμε με αρμοδίους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου.

Επίσης μας ευχαρίστησε για την συνεισφορά μας στην ανθρωπιστική βοήθεια που οργανώνουμε και θα αποστείλουμε τις επόμενες μέρες και μάλιστα συνεννοηθήκαμε για το πού και με ποιο τρόπο θα γίνει αυτή η αποστολή».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ