17-04-2021

Αμανατίδης: Ο λαός μάς επέλεξε για να διαχειριστούμε τα δύσκολα

Αισιόδοξος για την εφαρμογή της συμφωνίας, η οποία επετεύχθη αναφορικά με το προσφυγικό ζήτημα, εμφανίστηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης.

Ο κος Αμανατίδης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε πως η κυβέρνηση προχωράει με βάση την λαϊκή εντολή που πήρε στις 20 Σεπτεμβρίου.

«Ο ελληνικός λαός μάς επέλεξε για να διαχειριστούμε τα δύσκολα. Αυτό κάνει αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση. Υπάρχει μια συμφωνία σε σχέση με το προσφυγικό, ένα πρόβλημα παγκόσμιο στο οποίο κατορθώσαμε να βρεθεί ευρωπαϊκή λύση, προχωράμε με το κλείσιμο της αξιολόγησης, στο επόμενο στάδιο θα προχωρήσουμε στην ανάπτυξη μέσα από έναν αναπτυξιακό νόμο, από ένα φορολογικό σύστημα και από μια πολιτική κατάσταση η οποία θα βοηθήσει να έρθει η βιώσιμη ανάπτυξη προς όφελος των εργαζομένων. Μιλάμε με τον κόσμο και του εξηγούμε τι ακριβώς κάνουμε»  επεσήμανε ο κ. Αμανατίδης.

Σε ότι αφορά στη συμφωνία για το προσφυγικό ο Υφυπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι δεν είναι ακόμα γνωστές όλες οι λεπτομέρειες, ωστόσο υπάρχει αισιοδοξία, διότι μεταξύ των άλλων προβλέπεται ότι όλοι οι παράτυποι μετανάστες θα επαναπροωθούνται στην Τουρκία. Όπως είπε, μόνο με την επικαιροποίηση της συμφωνίας επανεισδοχής ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία, ήδη τουλάχιστον 800 άτομα επέστρεψαν στη γειτονική χώρα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ