23-04-2021

Μπακογιάννη: Φαιδρό να ζητήσουμε εκλογές αλλά ο κόμπος έχει φθάσει στο χτένι

Τουλάχιστον φαιδρό χαρακτήρισε το ενδεχόμενο αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητήσει εκλογές, επτά μήνες μετά από αυτές που έβγαλαν κυβέρνηση, η Ντόρα Μπακογιάννη.

Όπως όμως ανέφερε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Η ανεπάρκεια και η έλλειψη σχεδιασμού της παρούσας κυβέρνησης δεν έχουν προηγούμενο». Αυτό τονίζει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Επένδυση», η Ντόρα Μπακογιάννη, βουλευτής και τομεάρχης Εξωτερικών και Άμυνας της ΝΔ, για να προσθέσει ότι η σύνδεση του προσφυγικού με τη διαπραγμάτευση θα σημαίνει ήττα και στα δύο μέτωπα.

Παράλληλα, χαρακτηρίζει «καταστροφική» την κυβέρνηση. «Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να προχωρήσουμε πολύ γρήγορα σε αλλαγή του κυβερνητικού σχήματος», δηλώνει και εκφράζει την ανησυχία της για το αποτέλεσμα των διπλών διαπραγματεύσεων: «Πολύ φοβάμαι ότι η σύνδεση του προσφυγικού με τη διαπραγμάτευση θα σημαίνει ήττα και στα δύο μέτωπα. Χωρίς την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η χώρα θα βρεθεί σε παρατεταμένη αστάθεια, η οποία αν συνδυαστεί με ένα δυσανάλογο προσφυγικό βάρος, θα καταστήσει την Ελλάδα τόπο ακατάλληλο για κάθε μορφής επένδυση».

Εξάλλου, χαρακτηρίζει «προβληματική» και «ανύπαρκτη» τη συνοχή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, κάτι που, όπως αναφέρει, καταδεικνύεται και από την «κρίση» που προέκυψε από το «αναμφισβήτητο ατόπημα» του Γ. Μουζάλα.

Για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρει ότι στόχος είναι «να εκφράσει ταυτόχρονα και τον πατριώτη –αλλά όχι τον πατριδοκάπηλο- και τον μεταρρυθμιστή του ευρύτερου δημοκρατικού κέντρου» και τους «δημιουργικούς Έλληνες που δεν το βάζουν κάτω».

Αναφορικά με το θέμα που προέκυψε μεταξύ του υφυπουργού Δικαιοσύνης, Δημ. Παπαγγελόπουλου και της εισαγγελέως, Γ. Τσατάνη, η κ. Μπακογιάννη τονίζει ότι η παρέμβαση ενός πολιτικού προσώπου σε μια ανακριτική διαδικασία δημιουργεί πολλά ερωτήματα και ότι είναι απαραίτητο το πολιτικό σύστημα να υπερασπιστεί την τιμή του και καλεί τον κ. Παπαγγελόπουλο να μην κρυφτεί πίσω από τη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Τέλος, η κ. Μπακογιάννη καλεί όσους είχαν συνεργασία με τον Μαυρίκο, τον οποίο χαρακτηρίζει «κοινό εκβιαστή», να δώσουν εξηγήσεις. «Δεν δέχομαι να κατηγορείται το σύνολο της παράταξης για τέτοια φαινόμενα. Επιβάλλεται, όμως να δοθούν εξηγήσεις από όσους είχαν συνεργασία μαζί του», υπογραμμίζει.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ