12-04-2021

Δένδιας: Η κυβέρνηση είναι επιρρεπής στο «ατύχημα» ανά πάσα στιγμή

Ένα ακόμα βήμα προς την αναπόφευκτη πτώση της θα κάνει η κυβέρνηση, είτε περάσει τα μέτρα, είτε όχι, ισχυρίστηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό -σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Αγορά»- η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την «διαχειριστική της ανεπάρκεια» ενώ προσκολλάται σε «ιδεοληπτικές εμμονές».

Παράλληλα, για το προσφυγικό, ο κ. Δένδιας κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «απεκδύεται κάθε ευθύνης για θλιβερές καταστάσεις που λαμβάνουν χώρα στην επικράτειά της και περιορίζεται στον ρόλο του παρατηρητή», ενώ με αφορμή τα όσα έγιναν με τον Γ. Μουζάλα, επισημαίνει ότι η κυβέρνηση είναι «επιρρεπής στο “ατύχημα”, ανά πάσα στιγμή».

Επίσης, ο πρώην υπουργός ασκεί κριτική για τη μη εφαρμογή του σχεδίου «Ιώνη», για το ενδεχόμενο μαζικής εισόδου προσφύγων και του σχεδίου «Ασπίδα», για την αντιμετώπιση εισροής παράνομων μεταναστών, αλλά και για τον χειρισμό των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία.

«Η Τουρκία εκβιάζει με τις “ευλογίες” της ελληνικής κυβέρνησης όλη την Ευρώπη και ασκείται ταυτόχρονα στις δημόσιες σχέσεις, με “ντεκόρ” τον κ. Τσίπρα, παρότι μέχρι πρόσφατα η κυβέρνησή της είχε τεθεί στην “απομόνωση” σχεδόν», λέει χαρακτηριστικά και εκφράζει την απαισιοδοξία του για το εάν θα εφαρμόσει η γειτονική χώρα τα συμπεφωνημένα, καθώς «δεν υπάρχει μια ελληνική κυβέρνηση που να το απαιτήσει».

Τέλος, σχετικά με την ελληνική οικονομία, ο κ. Δένδιας αναφέρει ότι «η εμπειρία των 13 μηνών έχει δείξει ότι μπορούμε να πάμε και πιο κάτω ακόμα» και επικρίνει την κυβέρνηση για «εμμονή για το χρέος», τη στιγμή που, όπως εκτιμά, εάν δεν αλλάξει ταυτόχρονα το παραγωγικό μοντέλο της χώρας και να προσελκυθούν επενδύσεις, «ελάχιστα έχει να συμβάλει, ακόμη και μια ελάφρυνσή του στην ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ