18-05-2021

Μουζάλας: Με τους Τούρκους παρατηρητές η Τουρκία δεν θα αμφισβητεί πόσοι είναι παράτυποι

Προς όφελος της Ελλάδας θα είναι η τοποθέτηση Τούρκων παρατηρητών στα ελληνικά νησιά, καθώς έτσι δεν θα μπορεί η χώρα να αρνηθεί την αύξηση των παράτυπων μεταναστών και προσφύγων, δήλωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα διεθνή πρακτική, ο κ. Μουζάλας ανέφερε στον ΣΚΑΪ πως οι Τούρκοι παρατηρητές θα είναι παρόντες στην καταμέτρηση, μαζί με Έλληνες αλλά και εκπροσώπους της Frontex και έτσι δεν θα είναι σε θέση να αμφισβητήσουν τα νούμερα που θα προκύπτουν σχετικά με το ποιοι είναι παράτυποι.

Αντίστοιχα θα υπάρχουν Έλληνες παρατηρητές και στα τουρκικά παράλια συμπλήρωσε ο υπουργός λέγοντας πως «όλα θα είναι ισόποσα», είναι μια αμιγώς και μόνο τεχνική λεπτομέρεια η οποία δεν ξέρουμε πόσο θα διαρκέσει και δεν θα συνδέεται με κάτι άλλο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «όλοι καταλαβαίνουν ότι με αυτήν την πρακτική δεν αμφισβητείται η εθνική μας κυριαρχία εκτός βέβαια από τους αντιπολιτευόμενους και τους κακοπροαίρετους».

Ο υπουργός Μετανάστευσης είπε τέλος ότι είναι δύσκολο να αδειάσει η Ειδομένη καθώς όλοι θέλουν να φύγουν στο εξωτερικό, ενώ αναφερόμενος στα προβλήματα συντονισμού που έχουν παρατηρηθεί είπε ότι παρατηρείται αυτό που συμβαίνει και στους σεισμούς αλλά στη συνέχεια το χάος μπαίνει σε τάξη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ