26-02-2021

Παππάς: Κορυφαίο το πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας που έκανε τη μελέτη για τις άδειες (pdf)

Ως ένα κορυφαίο διεθνές πανεπιστημιακό ίδρυμα διδακτορικού και μεταδιδακτορικού επιπέδου χαρακτήρισε ο Νίκος Παππάς το Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας, το οποίο έκανε τη μελέτη για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η μελέτη του Πανεπιστημίου στοίχισε 20.000 ευρώ, όπως ενημέρωσε την Βουλή ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, απαντώντας σε γραπτή ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη.

«Για όσους ανησυχούν για την επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, τους ενημερώνουμε ότι έχει επιτευχθεί εξοικονόμηση δαπανών στην Γενική Γραμματεία Τύπου και Ενημέρωσης. Συγκεκριμένα οι αρχικές πιστώσεις για το έτος 2016 είναι μειωμένες κατά 4.117.000 ευρώ ή 11,03% από τις αρχικές πιστώσεις του 2015», προσθέτει ο Ν. Παππάς.

Ακόμη το Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας «εκπαιδεύει στελέχη των Ρυθμιστικών Αρχών όλης της Ευρώπης καθώς και άλλων φορέων της αγοράς των τηλεπικοινωνιών και ΜΜΕ, σε στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Σώμα Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (BEREC)».

Μεταξύ άλλων το Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας:

-διεξήγαγε το σεμινάριο για λογαριασμό της Κομισιόν για τη νομοθεσία τηλεπικοινωνιών για δικαστές και μέλη ρυθμιστικών αρχών από όλα τα κράτη – μέλη της Ε.Ε.

-έχει εκδώσει πάνω από 25 επιστημονικά πορίσματα για θέματα ΜΜΕ.

-διενήργησε πολλά εκπαιδευτικά σεμινάρια και executive seminars για μέλη ρυθμιστικών αρχών και της αγοράς τηλεπικοινωνιών.

-εκπόνησε ανεξάρτητη έρευνα για λογαριασμό του Independent Regulators Groups, με τίτλο “Broadband Diffusion: Drivers and Policies”.

-συνεργάζεται με θεσμικούς φορείς (DG Connect. IRG), αλλά και ιδιωτικές επιχειρήσεις (Google, Wind, Sky, Orange, Alcatel κ.α.) στην κατεύθυνση εξεύρεσης και υιοθέτησης των βέλτιστων πρακτικών ρύθμισης του τηλεπικοινωνιακού τοπίου.

Ακόμη ο υπουργός Επικρατείας επισημαίνει ότι «η εν λόγω εμπειρογνωμοσύνη αφορά «policy proposals». Στη χώρα μας δυστυχώς δεν υπάρχει φορέας που να μπορεί να έχει προηγούμενη εμπειρία στο συγκεκριμένο τομέα. Κρίθηκε δε σκόπιμο να μην εμπλακούν Έλληνες ερευνητές ώστε να εξασφαλιστεί η πλήρης αμεροληψία της».

Δείτε την απάντησή του Νίκου Παππά.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ