23-04-2021

Καμίνης: Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε απαιτούν ευρείες κοινωνικές συμμαχίες

Υπεράνω των εκάστοτε κοινοβουλευτικών πλειοψηφιών που στηρίζουν την κυβέρνηση κρίνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα ο Γιώργος Καμίνης, κάνοντας λόγο για ανάγκη για ευρείες κοινωνικές συμμαχίες.

Ο δήμαρχος Αθηναίων με συνέντευξη στην εφημερίδα «Ημερησία» τονίζει ότι «η ένταση και το μέγεθος των προβλημάτων της χώρας υπερβαίνουν τις εκάστοτε κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες που στηρίζουν την κυβέρνηση. Απαιτούν ευρείες κοινωνικές συμμαχίες και πολιτικές συγκλίσεις.

Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί σε γειτονιές της Αθήνας λόγω του προσφυγικού, ο δήμαρχος Αθηναίων υπογραμμίζει ότι θέτει σε πρώτη προτεραιότητα τα ζητήματα ασφάλειας στην περιοχή της πλατείας Βικτωρίας, καθώς σημειώνεται έξαρση της παραβατικότητας και συγκρούσεις μεταξύ των μεταναστών.

Αναφέρει ότι η δομή φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα λειτουργεί ως πρότυπο και δηλώνει ότι ο δήμος είναι έτοιμος να διαθέσει και άλλον δημοτικό χώρο καθώς και κενά διαμερίσματα για τη στέγαση προσφύγων «υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι εκείνοι που έχουν αυτή τη ευθύνη, θα φροντίζουν ώστε οι πρόσφυγες να μην κοιμούνται στις πλατείες και στα πάρκα. Να μην έχει η πόλη άτυπους καταυλισμούς».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ