17-04-2021

«Βλέπει εκλογές» ο Κωστής Χατζηδάκης

Την ώρα που κυβερνητικά στελέχη αποκλείουν κάθε σενάριο εκλογών ή οικουμενικής κυβέρνησης, στελέχη της αντιπολίτευσης, ισχυρίζονται το ακριβώς αντίθετο.

Συγκεκριμένα ο Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξή στην εφημερίδα «Αγορά» εξηγεί πως «έτσι όπως βαδίζει η κυβέρνηση είναι πιθανόν να μην αργήσουν και οι εκλογές. Τα ίδια τα κυβερνητικά στελέχη το προαναγγέλλουν».

Ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός εμφανίζεται αντίθετος με το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να ασκήσει βέτο στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό. «Αν θέλουμε βέτο, θα έρθουμε σε σύγκρουση με μια σειρά ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες την επομένη θα κλείσουν τα σύνορα. Συνεπώς, αντί να πυροβολήσουμε κάποιον με το βέτο, θα έχουμε αυτοκτονήσει. Αυτή είναι νηπιακή εξωτερική πολιτική».

Για το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να συνδυάσει την κατάσταση στο προσφυγικό για να κερδίσει χρόνο στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, ο κ. Χατζηδάκης σημειώνει ότι θα ήταν λάθος για την ελληνική κυβέρνηση να δεχτεί να γίνει η χώρα αποθήκη ανθρώπινων ψυχών σε αντάλλαγμα για το κλείσιμο της αξιολόγησης, καθώς και ότι αν συνδυαστούν τα δύο «κινδυνεύουμε να επιβαρυνθεί η κατάσταση σε σχέση με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, αλλά και να μην βρεθεί οριστική λύση σε σχέση με την αξιολόγηση».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ