12-04-2021

Ξυδάκης: Να αρθούν όλοι στο ύψος της ευθύνης τους για το προσφυγικό

Μήνυμα στους Ευρωπαίους εταίρους ότι «πρέπει άπαντες να αρθούν στο ύψος της ευθύνης τους» για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στέλνει ο Νίκος Ξυδάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα, προσθέτει ότι «το πρωτοφανές μέγεθος των προσφυγικών ροών, με προορισμό τις ευημερούσες ευρωπαϊκές χώρες, επιβάλλει όσο ποτέ άλλοτε τον επιμερισμό των βαρών».

Για το ενδεχόμενο άσκησης βέτο σημειώνει ότι θα εκτιμηθεί από την κυβέρνηση με βάση τις εκάστοτε περιστάσεις και τους συσχετισμούς. Ο ίδιος εμφανίζεται αισιόδοξος ότι αν η Ευρώπη εμφανιστεί ενωμένη, η Άγκυρα θα συνεργαστεί στον περιορισμό των προσφυγικών ροών.

Σχετικά με την πρόσφατη δήλωσή του ότι οι μετανάστες μπορούν να αποτελέσουν λύση στο δημογραφικό πρόβλημα, ο ίδιος επιμένει λέγοντας ότι «στην πρόσφατη ιστορία της, η Ελλάδα έχει καταγράψει την ενσωμάτωση εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών -δηλαδή μη προσφύγων- από τις χώρες των Βαλκανίων και της ανατολικής Ευρώπης, χωρίς δυστυχώς, συνεκτική πολιτική ενσωμάτωσης. Παρ’ όλα αυτά, το αποτέλεσμα στην οικονομία ήταν μάλλον θετικό».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ