18-04-2021

Φίλης: Το αίτημα για οικουμενική διευκολύνει τα σχέδια αποσταθεροποίησης

Κατηγορηματικά αντίθετος με τα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης, καθώς κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε πολιτική αποσταθεροποίηση, παρουσιάστηκε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.

Σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο κ. Φίλης είπε συγκεκριμένα ότι «το αίτημα για οικουμενική κυβέρνηση διευκολύνει σχέδια πολιτικής αποσταθεροποίησης, που υπονομεύουν τη διαπραγματευτική θέση της χώρας έναντι των θεσμών», ενώ ταυτόχρονα αποτελεί «τέχνασμα συγκεκριμένων πολιτικών και επιχειρηματικών κύκλων για την εξουδετέρωση της απειλής που αντιπροσωπεύει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα συμφέροντά τους».

Ο υπουργός Παιδείας απορρίπτει, επίσης, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, αλλά και συμμαχιών με το ΠΑΣΟΚ όσο το κόμμα και κορυφαία στελέχη του «λειτουργούν συμπληρωματικά προς τη ΝΔ και διαγκωνίζονται στην εκπροσώπηση του σοσιαλφιλελευθερισμού».

Ο ίδιος χαρακτηρίζει ως «πανεθνικό στόχο» την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, η οποία όπως τονίζει, απαιτεί τη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα για την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων…».

Ο κ. Φίλης χαρακτηρίζει ως πολιτικό εκβιασμό προς την κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό το δημοσίευμα του Βήματος για τη συνάντηση Τσίπρα – Ψυχάρη τονίζοντας ότι «ο ΔΟΛ έχει συνηθίσει να αντιμετωπίζεται από τις κυβερνήσεις σαν μια “καλοταϊσμένη γάτα Ιμαλαΐων“, ενώ διαμηνύει ότι «η κυβέρνηση δεν συναλλάσσεται με μεγαλοεκδότες, δεν χαρίζεται, δεν εκβιάζεται από τα συμφέροντα όσο μεγάλα κι’ αν είναι, όσο ισχυρά κι αν φαντασιώνονται πως είναι».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ