20-04-2021

Ικανοποιημένος ο Π. Καμμένος για το κοινό ανακοινωθέν των πολιτικών αρχηγών

«Είναι σημαντικό, το ότι ο πρωθυπουργός της χώρας, την Δευτέρα το πρωί θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες έχοντας στα χέρια του μια εθνική γραμμή που αφορά το μεταναστευτικό, μια κοινή γραμμή στα ελάχιστα, εκπροσωπώντας το σύνολο του ελληνικού λαού» υπογράμμισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου.

«Καταλήξαμε σε μια κοινή ανακοίνωση που θα βγει σε λίγο από την Προεδρία, την οποία συνυπογράφουν πέρα από τα κόμματα της κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες – η ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ. Δεν υπογράφουν την κοινή ανακοίνωση το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων για τους δικούς τους λόγους» ανέφερε ο κ. Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι υπήρξαν και αρκετές διαφωνίες όσον αφορά γενικότερα κυβερνητικά θέματα, «αλλά είναι σημαντικό το ότι ο ελληνικός λαός που έχει υποστεί την μεγαλύτερη πίεση από την μεγάλη προσφυγική κρίση, απ’ όλη την ΕΕ, έρχεται στις Βρυξέλλες ζητώντας να εφαρμοστούν οι διεθνείς συμφωνίες: Η συμφωνία του ΝΑΤΟ, η συμφωνία για την επιστροφή στην Τουρκία εκείνων που ξεκινούν από τα παράλιά της προς την Ελλάδα και την ΕΕ, η δημιουργία της ακτοφυλακής της ΕΕ, της μετατροπής δηλαδή της Frontex σε ευρωπαϊκή ακτοφυλακή για την οποία ζητήσαμε να έχει την έδρα της στην Ελλάδα, και παράλληλα με απόλυτο σεβασμό στις ανθρωπιστικές αρχές, (που η Ελλάδα και οι Έλληνες και ο ελληνικός λαός ολόκληρος υπηρέτησαν και το αποδείξαμε), στις διεθνείς συμβάσεις, να φθάσουμε σε ευρωπαϊκή λύση του προσφυγικού θέματος».

Ο κ. Καμμένος ευχαρίστησε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, «ακόμα κι εκείνους που δεν συμφώνησαν με το κοινό ανακοινωθέν», για τα εύσημα που έδωσαν στις Ένοπλες Δυνάμεις, στην Ελληνική Αστυνομία και στο Λιμενικό Σώμα.

«Θέλω δημόσια από την θέση μου, όχι ως αρχηγού των ΑΝΕΛ, αλλά ως υπουργού Άμυνας να συγχαρώ τους αρχηγούς των Επιτελείων, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους στρατιώτες, τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, που κατάφεραν μέσα σε 13 μέρες να ανταποκριθούμε όλοι μαζί στις υποχρεώσεις της χώρας, και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας να πάει την Δευτέρα έχοντας καλύψει όλα τα απαιτούμενα που ζήτησαν οι εταίροι μας» υπογράμμισε ο κ. Καμμένος.

«Το βασικό είναι ότι υπήρξε κοινό ανακοινωθέν, η κ. Γεννηματά ήθελε να μπουν μέσα προτάσεις της για εθνική κυβέρνηση, αλλά νομίζω ότι αυτά είναι μικροπολιτικά» είπε ο κ. Καμμένος, απαντώντας σε ερώτηση, καταλήγοντας ότι τελικά δεν θα συμπεριληφθούν αυτά που ήθελε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην κοινή ανακοίνωση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ