15-04-2021

Έρχεται η διάταξη για την απόσυρση αυτοκινήτων

«Πολύ σύντομα θα υπάρξει η σχετική διάταξη για το μέτρο της απόσυρσης αυτοκινήτων», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου.

«Δεν μπορώ να δεσμευτώ για ποιο χρονικό διάστημα και την τιμή, αλλά θα λυθεί αυτό το πρόβλημα. Σίγουρα υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση και κάνουμε ό,τι μπορούμε να πιέσουμε και να πείσουμε τους δανειστές μας, οι οποίοι εκφράζουν αντιρρήσεις ως προς την αποτελεσματικότητά του, αλλά είναι δεδομένο».

Ο Δημήτρης Καμμένος κάλεσε την κυβέρνηση να μην παγώσει το μέτρο της απόσυρσης, η εφαρμογή του οποίου, όπως είπε, απέδειξε ότι βοηθά και την ελληνική οικονομία και την αγορά αυτοκινήτου και τους πολίτες.

«Μας απασχολεί έντονα, γιατί όταν δεν έχουμε πωλήσεις, δεν έχουμε και έσοδα», επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και κατέληξε:

«Στόχος μας είναι να λύσουμε το θέμα της απόσυρσης των αυτοκινήτων. Έπρεπε να το έχουμε αντιμετωπίσει πριν λήξει, δυστυχώς δεν μπορέσαμε, πιστεύω, όμως, ότι άμεσα θα το λύσουμε το πρόβλημα που θα δώσει ανακούφιση και στους πολίτες και στα έσοδα του Δημοσίου. Τα στοιχεία που υπάρχουν για τα αποτελέσματα της εφαρμογής του μέτρου βοηθούν στη διαπραγμάτευση που ολοκληρώνεται».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ