25-02-2021

Ζημιές σε αγρότες από το μπλόκο του Προμαχώνα – Αντιδράσεις από παραγωγούς εσπεριδοειδών

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των αγροτών που παράγουν και εξάγουν φρούτα και λαχανικά στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και κυρίως στη Ρωσία για το συνεχιζόμενο αποκλεισμό των ελληνοβουλγαρικών συνόρων από το μπλόκο του Προμαχώνα.

Συμφωνίες πολλών εκατομμυρίων ευρώ βρίσκονται στον αέρα. Ομάδες παραγωγών και αγροτικές επιχειρήσεις βρίσκονται μπροστά στον υπαρκτό κίνδυνο να καταπέσουν τα συμβόλαιά τους με τη μεγάλη αγορά της Ρωσίας που με μεγάλο κόπο άνοιξε την προηγούμενη χρονιά για τα ελληνικά προϊόντα μετά την εξαίρεση από το εμπάργκο.

Αγρότες επιβαρύνονται όλες αυτές τις μέρες και με το κόστος της συντήρησης των προϊόντων σε ψυκτικούς θαλάμους, ενώ παραγωγή κινδυνεύει να σαπίσει στα χωράφια.

“Οι συνάδελφοι αγρότες του μπλόκου στον Προμαχώνα οι οποίοι αυτοί την περίοδο δεν έχουν δουλειές στα χωράφια τους θα πρέπει να κατανοήσουν κι εμάς που βρισκόμαστε στην περίοδο αιχμής” δηλώνουν εκπρόσωποι της μεγαλύτερης ομάδας παραγωγών εσπεριδοειδών που ετοιμάζονται να μεταβούν στον Προμαχώνα για να βρεθεί λύση, αφού η μέχρι τώρα επικοινωνία δεν καρποφόρησε.

“Δεν θέλουμε να βρεθούμε απέναντι, τα προβλήματά μας είναι κοινά, αλλά εμείς κινδυνεύουμε να χάσουμε τη φετινή παραγωγή και κυρίως να είμαστε αναξιόπιστοι προς τη μεγαλύτερη αγορά για τα αγροτικά προϊόντα της χώρας, τη Ρωσία. Θα είναι ανεπανόρθωτη η ζημιά για όλο τον αγροτικό κόσμο της χώρας” σημειώνουν απευθύνοντας έκκληση προς τους συναδέλφους τους στο Νομό Σερρών.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ